Проблем с витуалната машина
Здравейте колеги,
Имам един странен проблем, когато се опитам да подкарам виртуалната машина, която може да се свали от системата и не знам защо. Ето снимка към проблема и ще се радвам някой да помогне.
Здравейте колеги,
Имам един странен проблем, когато се опитам да подкарам виртуалната машина, която може да се свали от системата и не знам защо. Ето снимка към проблема и ще се радвам някой да помогне.
Failed to open a session for the virtual machine Ubuntu 14.04.2014.
AMD-V is being used by another hypervisor. (VERR_SVM_IN_USE).
VirtualBox can't enable the AMD-V extension. Please close all other virtualization programs. (VERR_SVM_IN_USE).
Result Code: | |
Component: | Console |
Interface: | IConsole {8ab7c520-2442-4b66-8d74-4ff1e195d2b6} |
този порблем на мен ми се яви след като дадох в биос на една от опциите на CPU Virtualization Enable , a това го направих защото преди това имаше друга грешка,
"VT-x/AMD-V hardware acceleration is not available on your system. Your 64-bit guest will fail to detect a 64-bit CPU and will not be able to boot."
за която четох че тябва да се разреши вируализация и че не е препоръчително да виртуализираш 64bit VM na 64bit Win Host било по редно 32bit, но това се отнасяло за по новите версии на VM по старите били по стабилни
// цитирам по памен ще едитвам ако ми просветне успех, keep calm & use the code force
влизаш в BIOS намираш опцията CPU Virtualization = DISABLE и тръгна ...
като емулирам 64bit Unubtu 14.04.2014. на host win7 64bit AMD
имах същата грешка като твоята и е възможно това да е решението
В BIOS-a на моя компютър или на виртуалката?
Bios-a на Физическата машина