Въпрос свързан с Programming Basics C#
Здравейте Колеги,
Имам един въпрос свързан с една от задачите към курса Programming Basics with C sharp.
При въвеждането на следния код: Console.WriteLine((3522 + 52353) * 23 - (2336 * 501 + 23432 - 6743) * 3);
Въпрос: Можете ли да ми кажете защто след Writeline имам две отварящи скоби а не една?
Благодаря Ви!
Мерси за съвета!
Колега "TeodorStefanovPld" би ли дал пример за една или две променливи и как те се прилагат в тази задача ако разполагаш с време понеже тази задача е от първата лекция. За повечето напълно начинаещи говориш на японски диалект, а ще е много полезно да се дават прости, ясни, цветни примери и обяснения понеже тепърва се изучават най най простите команди. Ако разполагаш с време за такава дреболия естествено.
Console.WriteLine((3522 + 52353) * 23 - (2336 * 501 + 23432 - 6743) * 3);
ето това ще се разбие примерно :
double a=(3522 + 52353) * 23;
double b= (2336 * 501 + 23432 - 6743) * 3;
double result= a-b;
Console.WriteLine(result);
ето много по четливо става и лесно за дебъгване,когато нещо применро си объркал единия знак или мястото на десетичната запетая.
TeodorStefanovPld Оплачи се на Наков, примера е писан от СофтУни и е с цел да се обяснят приоритетите на операторите ако не ме лъже паметта.
Да се оплаквам?? колегата не е дал от къде е примера и коментирам на базата на това което е пуснал.
Честно помня, какво има в басик курса или в книга за начинаещи. Защото нали си нямам друга работа.
Да не говорим че в реална ситуация никои не би го написал така,поне ако иска да му е четим кода.Макар че има хора,ако може да е на половин ред така ще го направи.