Loading...
Martin_1121 avatar Martin_1121 1 Точки

Въпрос свързан с Programming Basics C#

Здравейте Колеги,

Имам един въпрос свързан с една от задачите към курса Programming Basics with C sharp. 

При въвеждането на следния код:    Console.WriteLine((3522 + 52353) * 23 - (2336 * 501 + 23432 - 6743) * 3);

Въпрос: Можете ли да ми кажете защто след Writeline имам две отварящи скоби а не една? 

Благодаря Ви!

Тагове:
1
Programming Basics
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1274 Точки

те колегите са го обяснили вече,но да вметна нещо и аз това е отвратително изписване. Извади в променлива една или две. и после изписвай направо на конзолата. Това така написано ако нещо се обърка има да си играеш да го дебъгваш,ще трябва да рефакторираш.

Като си го извадиш в променливи първо че е по-четливо,второ слагаш си бреакпойнт на изписването на конзолата и гледаш какво става преди нея.

1
Martin_1121 avatar Martin_1121 1 Точки

Мерси за съвета!

0
rosen.tenev avatar rosen.tenev 3 Точки

Колега "TeodorStefanovPld"  би ли дал пример за една или две променливи и как те се прилагат в тази задача ако разполагаш с време понеже тази задача е от първата лекция. За повечето напълно начинаещи говориш на японски диалект, а ще е много полезно да се дават прости, ясни, цветни примери и обяснения понеже тепърва се изучават най най простите команди. Ако разполагаш с време за такава дреболия естествено. 

0
10/10/2018 04:54:23

Console.WriteLine((3522 + 52353) * 23 - (2336 * 501 + 23432 - 6743) * 3);
ето това ще се разбие примерно : 

double a=(3522 + 52353) * 23;

double b= (2336 * 501 + 23432 - 6743) * 3;

double result= a-b;

Console.WriteLine(result);

ето много по четливо става и лесно за дебъгване,когато нещо применро си объркал единия знак или  мястото на десетичната запетая.

0
TeMePyT avatar TeMePyT 142 Точки

TeodorStefanovPld Оплачи се на Наков, примера е писан от СофтУни и е с цел да се обяснят приоритетите на операторите ако не ме лъже паметта.

1

Да се оплаквам?? колегата не е дал от къде е примера и коментирам на базата на това което е пуснал.

Честно помня, какво има в басик курса или в книга за начинаещи. Защото нали си нямам друга работа.

Да не говорим че в реална ситуация никои не би го написал така,поне ако иска да му е четим кода.Макар че има хора,ако може да е на половин ред така ще го направи.

-1
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.