Loading...
svetlyoek avatar svetlyoek 20 Точки

Trade Commisions

https://pastebin.com/rd3054ms

Бихте ли могли да ми обясните защо последното сравнение е именно:

if (comission > -1) ,след като условието е - ,,При невалиден град или обем на продажбите (отрицателно число) да се отпечата "error"???

Имам предвид,че си е казано,че ако продажбите са отрицателно число да изкара error,а ние сравняваме комисионната?Или това има нещо общо със предварително зададената й стойност от -1?

И каква изобщо е идеята на ToLower() и защо е дадено като условие-не виждам някакъв смисъл?

Иначе кода дава 100/100,но искам да си обесня нещата...

Благодаря много!

Тагове:
0
Programming Basics 30/10/2018 14:25:08
yanmario avatar yanmario 58 Точки

Здравей,

Ако потребителя зададе невалида стойност при sales твоята променлива commision остава на -1 по този начин не трябва да правиш допълнителни проверки и направо ти влиза при else-a ти.

При вярна стойност commision ти взема стойноста при проверките и пада във if проверката ти.

ToLower прави входа от потребителя да се чете lowercase keys тоест със малки букви тоест ако потребителя въведе "Варна" програмата ти я чете "варна" и ти влиза във проверката по този начин.

ToUpper ( upper case keys ) прави входа или текста със главни букви. Примерен вход "ВарНА" и програмата ще го чете "ВАРНА"

Съветвам те да прочетеш и практикуваш задачите от книгата (директен линк ) на Наков там има доста добре обеснени нещата.

Надявам се отговора да е ясен и да ти помогне.

0
30/10/2018 15:05:09

Благодаря. Аз оттам реално чета,но не схващам това за комисионната и стойността... Иначе ми е ясно ToLower() каква функция има, но защо изобщо е заложено в задачата имам предвид, не мога да намеря лично аз смисъл, ако не просто за тренировка на функциите? 

0

Просто е начин да я решиш.

То има много начини да решиш задача ето примерно https://pastebin.com/HcrTyMGx

Със една малко промяна пак става 100/100. Просто ти помага да мислиш за различни решения който са по удобни за теб.

ToLower може да го махнеш и при проверките ти да сложиш със главна "Varna" , "Sofia" etc...

При повечето задачи ToLower и ToUpper няма да ти трябва но си е хубаво да ги знаеш.

0
30/10/2018 15:16:33

Разбирам. Аз я пусках в judge по твоя начин, но не ми дава 100/100,та затова питам за тия решения. Благодаря! 

0

Ето без ToLower 100/100 . Важно входа да ти влиза при проверката и вече зависи условието на задачата.

0
30/10/2018 15:25:16
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.