Шанс за намиране на работа след преквалификация
Здравейте, счетоводител съм по професия и реших да се преквалифицирам като софтуерен инженер. В момента съм все още на Programming Basics, като възнамерявам да изкарам целия курс на обучение - Тех модула и последващите професионални направления. Проблемът е там, че в момента съм на 35 години и когато завърша обучението ще съм на 36-37 години. Въпросът ми е имам ли шансове да получа работа, като се знае, че фирмите предпочитат по-млади кадри? Отделно съм с малко дете, което е факт, от който работодателите в България бягат като дявол от тамян. Моля, посъветвайте ме дали имам реални шансове за работа или програмирането ще ми бъде като обща култура? Наистина искам да се развивам в тази област, но искам и да бъда реалист.
Благодаря за полезното мнение, задължително ще потърся видеото :)
Здравей, Зара. Аз съм на 36 и също като теб си задавам този въпрос : Късно ли е за преквалификация? В момента съм в Сферата на финансите. Също като колегата коментирал по-горе, смятам, че имаме голямо предимство с дисциплината и трудовите навици които сме изградили. Как се развиха нещата при теб?