Conditional Statements - Exercise - 09. Scholarship
Привет!
Понеже жъжа не ми каза къде ми е грешката в тази задача, а ми дава 65% от 100, може ли някой да каже къде е ключа от бараката?
Двата примера дето са дадени условието за вход и изход ми излизат ОК и затова немога да вдена къде бъркам?
Принципно в некъв бесен код се вкарах :D Ифове в ифове и некви неща, но двата примера поне работят :D
Сигурно има супер просто решение ама ....
using System;
namespace Scholarship_Stipendia_
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
double profitLeva = double.Parse(Console.ReadLine());
double averageSuccess = double.Parse(Console.ReadLine());
double minSalary = double.Parse(Console.ReadLine());
double socialScholarship = minSalary * 0.35;
double greatSuccessScholarship = averageSuccess * 25;
//if (profitLeva > minSalary)
//{
// Console.WriteLine("You cannot get a scholarship!");
//}
if (profitLeva < minSalary && averageSuccess > 4.5)
{
if (socialScholarship > greatSuccessScholarship)
{
Console.WriteLine($"You get a Social scholarship {Math.Abs(Math.Floor(socialScholarship))} BGN");
}
}
else
Console.WriteLine("You cannot get a scholarship!");
if (averageSuccess > 5.5)
{
if (greatSuccessScholarship >= socialScholarship)
{
Console.WriteLine($"You get a scholarship for excellent results {Math.Abs(Math.Floor(greatSuccessScholarship))} BGN");
}
}
}
}
}
За жъжаление това не е верният отговор :D
Пак дава 75 от 100.
Принципно ми дадоха верен код, но аз искам да разбера в моя къде бъркам! Щото другия код е написан по различен начин и пак върши същото, но от него немога да разбера при мен къде е проблема.
Здравей,
Не знам в C# наклонените черти само коментар ли са "//" или си е функционална проверка. Според мен при оценка 5.5 и по нисък доход от минималната работна заплата влизаш в първият if - (profitLeva < minSalary && averageSuccess > 4.5) и ако условието не е изпълнено (socialScholarship > greatSuccessScholarship ), ще ти даде че няма право на стипендия а при оценка 5.5.