Софтуерно Инженерство
Loading...
lapd87 avatar lapd87 93 Точки

[WORKSHOP] Java-EE-Servlets-JSP-JPA - Problem {1} - MeTube

Здравейте колеги,

някой да има проблеми с ъпдейтването на показванията на всяко видео?

this.entityManager.merge(tube);

При мен нещо не се ъпдейтва и не мога да разбера какво се случва...

Прикачвам проекта си защото съм сменил някой неща, но и с оригинала от гитхъба на Радо имам проблем (или не запазва ново видео или не ъпдейтва).

https://www.dropbox.com/s/8s4f021yqgaw8r6/07WorkshopServletsJSPJPA.zip?dl=0

0
Java Web Development Basics
MartinBG avatar MartinBG 1137 Точки

В базата ъпдейтва ли се броя на гледнията, както очакваш?

Иначе - както ти е писал и Ivelin_Dimitrov по-горе, в update метода трябва да върнеш резултата от извикването на merge, а не обекта, който си получил отвън и си подал на merge метода.

1
lapd87 avatar lapd87 93 Точки

ъпдейтват се коректно да, ще го коригирам връщането, но не мисля че то е проблем в случая

0
Blagomira avatar Blagomira 1 Точки
Ако проблема е като уплоуднеш видео , че не се показва във профил-страницата, ето така става:
или с refresh. Може да видиш и във фейсбук групата
@Override
public Tube save(Tube entity) {
    this.entityManager.clear();
    this.entityManager.getTransaction().begin();
    this.entityManager.persist(entity);
    this.entityManager.getTransaction().commit();

    return entity;
0
lapd87 avatar lapd87 93 Точки

пробвах да добавя clear но не се ъпдейтват.

Ако можеш копни ми какво са написали във фейсбук по темата (може като pastebin.com линк) защото аз нямам.

0
Blagomira avatar Blagomira 1 Точки

ами аз отворих твоя проект и промених само това което съм копирала по-горе и работи. 

https://www.dropbox.com/sh/41iwt65xw5c99g8/AADPeOwwiwOlUSgp1Dh18Husa?dl=0

0
lapd87 avatar lapd87 93 Точки

логваш се отиваш на профил и след това добавяш ново видео 1 или 2 и гледаш на профила. Тогава ги няма.

Ако добавиш и тогава отидеш на профил е ок защото при първото вземане от базата всичко е ток и жица :)

Реално проверявам с 2 видеа ако случайно първото влезе и досега не е минавало....

P.S. свалих това което си качила и не работи за съжаление. Поне не и при мен...

0
12/02/2019 15:42:04
Blagomira avatar Blagomira 1 Точки
private static void clearCache(EntityManager entityManager) {
    entityManager.clear();

    entityManager.getTransaction().begin();
    entityManager.getTransaction().commit();
}

чистиш факторито, това е за ентитименидъра, сега работи и при уплоуд на няколко, ако имаш време сега чета и ми е доста инетересно, тук е всичко :):

https://docs.jboss.org/hibernate/orm/4.0/hem/en-US/html/transactions.html

 

1
12/02/2019 21:23:14
lapd87 avatar lapd87 93 Точки

добре не знам какво точно съм променил но вече работи. твоята идея бях я реализирал вчера и не работеше, но явно още нещо съм барнал (мисля че около опшъналите е бил проблема защото тях ги преправях)

https://www.dropbox.com/s/8s4f021yqgaw8r6/07WorkshopServletsJSPJPA.zip?dl=0

Благодаря на всички!

0