Помощ visual studio
Здравейте.Изтеглих си visual studio;но винаги слез време ми иска лиценз.Може ли да ми пратите линк с без лиценз на visual studio
Здравейте.Изтеглих си visual studio;но винаги слез време ми иска лиценз.Може ли да ми пратите линк с без лиценз на visual studio
Здравей!
Първото нещо, което ти препоръчвам да направиш, е да провериш каква е изтеглената версия на Visual Studio, а тя трябва да е Visual Studio Community. В случай, че не е, този линк ще те насочи от къде трябва да я изтеглиш.
Въпреки това, съвсем нормално е след някакъв период от време IDE-то да каже, че иска лиценз. Тъй като това е Community Edition, лиценз всъщност не е необходим. В прозореца, който изкача трябва да намериш един бутон, с който да влезеш в своя Microsoft. Ако нямаш такъв, просто си направи и би трябвало да нямаш повече този проблем.
Мерси много за линка дано стане
Имах същия проблем, но кликнах на съобщението за изтичащ лиценз и попълних изискуемите реквизити (мейл и парола), след което получих съобщение на личния ми мейл от Azure DevOps // Microsoft -
Обърнете внимание, че е необходимо преди това да сте активирали "Sentinel клиент" - което е предпоследното в списъка, който се намира под аватара на профила ви (горе дясно на екрана).
Срещнах голям зор да се регистрирам през Microsoft - искаше ми юзър (който също се намира непосредствено под аватара ви) докато най-накрая се оказа че иска да впиша този user@softuni.bg - но въпреки това ме изхвърли. Така и не разбрах всъщност какво се случи, но фактът е, че вече Visual Studio 2019 не ми писка за изтичащ лиценз.