Софтуерно Инженерство
Loading...
Nadezhda_Vassova avatar Nadezhda_Vassova 11 Точки

Проблем с компютъра

Здравейте колеги, извинявам се че ви занимавам с проблем не касаещи ученето, но не можах да се справя сама и имам нужда от помощ. Имам следния проблем: вкъщи ползвам стационарен компютър и лаптоп с един рутер. Не знам как се получи но стационарния си има интернет достъп, на лаптопа пише че съм свързана но всъщност не зарежда нито една страница.  Казва unidentified network No Internt access. Звънях в техническата поддръжка на интернет доставчика. От там ми казаха че причината е от компютъра - нещо блокира интернета. Казаха че е възможно да е след обновяване на антивирусна програма. Махнах я изцяло и дори преди новата инсталация пак даваше същите съобщения. Гледах следното видео за този проблем http://www.youtube.com/watch?v=9epRBi6kF-o но в края не ми позволява да довърша операциите след Instsll. Антивирусната която ползвам е Аваст. Някой има ли някакви идеи как мога да си реша проблема. Предварително много ви благодаря

 

0
Общи приказки
apelev avatar apelev 16 Точки

С Windows 8 ли си?

При Windows 8 това е добре познат проблем с драйверите. До сега на 2 лаптопа съм качвал Windows 8 и имаше точно такъв проблем.

Друг вариант е просто самият рутер да е заминал. С кабел имаш интернет и всичко е наред. През wifi обаче не получаваш ИП адрес и не можеш да се свържеш. Ако имаш възможност пробвай да закачиш лаптопа към друга wifi мрежа за да разбереш дали идва от лаптопа. Пробвай и мобилен телефон, ако имаш възможност.

Ако си с Windows 8 98% е проблем с драйверите.

0
nikola.m.nikolov avatar nikola.m.nikolov 832 Точки

Е тя 2 пъти каза, че и с кабел не става. След като не и дава IP нека да пробва да въведе такова ръчно. Отделно в рутера не се знае дали няма проблем със самите настройки. Може да пробва директно да се върже към доставчика без рутер, като се надяваме да няма ограничение по MAC.

Друга добра идея е да свали някое Windows 7 live CD, да го качи на bootable флашка и да видим с него дали ще има интернет.

0
Nadezhda_Vassova avatar Nadezhda_Vassova 11 Точки

Колеги благодаря за множеството предложения, но за съжаление не се оказа нещо просто за намиране. Аз не съм много наясно, но момчето за поддрйжка на компютрите в офиса се занимава около 3 часа с моя компютър и не се получи, после един колега от Soft Uni също даде всичко от себе си в опитите да намери причината, но накрая преценихме, че ще е по лесно да преинсталираме машината, отколкото да отделим 2 дни да търсим проблема. Благодаря на всички за съдействието.

0