Професионална програма
Loading...
Chrisisbeast avatar Chrisisbeast 0 Точки

Javascript frameworks в България

Здравейте , от месеци вече изучавам JS  и мисля , че го владея на добро ниво и е време да се ориентирам към някой framework. Четох доста по темата и сега искам да задам въпрос , за който е писано многократно в интернет , но нямам никаква представа как стоят нещата в България. Говоря за  ReactJS, VueJS и AngularJS. Интересуват ме 2 фактора за тези frameworkove , кое е най- есно да се изучава като първи framework и може би най-важното , кой от тези 3 се търси най-много в България . Като цяло искам да чуя какво мислите по въпроса и да ми дадете някакъв съвет. 

Благодаря предварително ! 

Тагове:
TeodorStefanovPld avatar TeodorStefanovPld 1278 Точки

Sorry но от месеци да изучваш js  и чак сега framework е странно. 

Общо взето дали ще е реакт ангулар или vue няма значение. Колегата явно не пише много js .. Всичко което предлага angular може да се направи с  react или vue, и обратното.

Angular e по-лесен аз хора като мен ако идват от типизирани езици като с# и  подобни. Просто си има learning curve навсякъде.

Фреймуорк просто така да се учи няма смисъл. Всичко зависи от фирмата в която работиш,ти и да знаеш vue ако на работа  работите с реакт пак ще го учиш. Всичко се търси стига да го разбираш от 3те най-слабо се използва още vue, но повечето фирми са outsource  така че скоро може да се промени. На работа ще те вземат заради потенциал не заради фреймуорк. 

Е сега правим едни интервюта точно за js  react node graphql и повечето хора са чували или ползвали само 1-2 от 3те. Но избрахме тези който показаха желание и разбиране на основите. Другото за няколко месеца ще си ги обучим сами. И без това трябва да ги въведем в проектите.

Но ако ми дойдеш на интервю и като те питам примерно v8 как работи и какво е отдолу и ми кажеш глупости ли не знам няма да стане. Или ако те питам как работи дом или event loop-а в js.

Аз като почнах работа не знаех никакъв js. В момента ползвам react graphql redux node.js и все още съм си основно .нет дев.

0