Loading...
m.nikolov97 avatar m.nikolov97 25 Точки

3. Parser от Code Organization and Templates

3дравейте, колеги!

Отделих над 4 часа за задачата, минах през какви ли не варианти и нито един от тях не дава максимум точки (при мен си върви чудесно - VS 2019). Докараях я до 60, после съвместно с друг колега я докарахме до 80/100 и все още ми дава time limit на единия тест...

Моля някой да ми помогне да разреша проблема... Ето кодът ми, като давам само Parser.h, функцията за принтиране е ясна. 

Много ще съм благодарен на всеки, който откликне, защото супер много ме измъчи задачката!

Тагове:
0
C++ Advanced
j.petrov_90 avatar j.petrov_90 372 Точки

Привет, колега,

На мен решението ми се вижда вярна.
Дай линк към съответния ти submission за да мога да ти отговоря по-добре.

На мен ми изглежда, че judge e бил натоварен във времето, в което си submit-вал и затова не ти е дало отговора.

Ако все пак това не е проблема ето други възможни подобрения:
- локалния то обект std::stringstream stream може също да е част от класа и да не го създаваш/унищожаваш на всяко извикване. Имай само предвид обаче, че тогава на ръка ще трябва да го зачистваш (с функцията clear() и да му преинициализираш input buffer-а с новия ти стринг).
- print() функцията също не е маловажна. Има значение дали правиш копие или работиш с оригинала.

Поздрави.

1
m.nikolov97 avatar m.nikolov97 25 Точки

Благодаря! Оправих си я задачата, сега ще пробвам отново с предишното ми решение, за да видя дали не е бил проблема в judge.

0
pa_kon avatar pa_kon 3 Точки

Може ли малко помощ . Два файла трябва да качим в Judge , Parser.h и  PrintUtils.h  , а в инструкциите пише един zip файл , сложих ги в една папка и я архивирах ,но не стана :(

0
j.petrov_90 avatar j.petrov_90 372 Точки

Привет, колега,

Правилно - трябва да качиш 2 файла.
Правилно - трябва да се в .zip архив.
Грешно - сложиш ги в една папка и ги архивирах. Трябва директно да ги архивираш (без да ги слагаш в папка). Защо? Защото в кода са "include"-нати без папки.
Например:
#include "File.h"

Това значи, че файла "File.h" е в същата папка.

Поздрави

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.