Въпрос относно кандидатстване за позиция за създаване на приложения с Андроид с език различен от искания език в обявата
Здравейте, имам 9 месеца опит в създаването на приложения за Андроид с C# - (Xamarin.Android) но понеже технологията е нова, последния път като проверих в jobs bg имаше само 2 предложения за работа в цяла България, шансовете да бъда назначен на позицията не са много големи. Позициите за Андроид с Java са много, стотици само в София, но от Java не разбирам почти нищо. И понеже си спомням шефа ми веднъж ми каза че въпреки че пиша на C#, отдолу програмата превежда написания код на Java и тогава се компилира, или нещо подобно. Чудя се дали въпреки че обявата е за Android(Java) има смисъл да се кандидатства за нея с Android(C#).
Най-добрия начин да се отговори на този въпрос е да се кандидатства, но обявите са много , няма да мога на всички, предполагам от 100 обяви може да има 1 която въпреки че е Android(Java) могат да те назначат и с Android(C#), но ме интересува какъв е шанса, голям или малък, какво мислите по-скоро е възможно това да се случи или щом са казали Android(Java) значи Android(Java), шанса да ме назначат за обява Android(Java) с Android(C#) е много минимален затова няма смисъл да си губя времето да кандидатствам. Аз лично предполагам че ако работя по вече направен проект на Java няма да е възможно аз да се включа пишейки на C# или пък ако проекта е от нулата но сме екип и всички пишат на Java няма да е възможно аз само да пиша на C#. Ако проекта е от нулата и е само за един човек предполагам фирмата може и да склони да промени искания език с езика на който може да пише програмиста, но такъв тип проекти за само един човек са рядкост. Но защото съм нов в Android и не съм много сигурен дали моите предположения са верни исках да знам вие какво мислите по въпроса.