Професионална програма
Loading...
pavard7 avatar pavard7 -1 Точки

Въпрос относно кандидатстване за позиция за създаване на приложения с Андроид с език различен от искания език в обявата

Здравейте, имам 9 месеца опит в създаването на приложения за Андроид с C# - (Xamarin.Android) но понеже технологията е нова, последния път като проверих в jobs bg имаше само 2 предложения за работа в цяла България, шансовете да бъда назначен на позицията не са много големи. Позициите за Андроид с Java са много, стотици само в София, но от Java не разбирам почти нищо. И понеже си спомням шефа ми веднъж ми каза че въпреки че пиша на C#, отдолу програмата превежда написания код на Java и тогава се компилира, или нещо подобно. Чудя се дали въпреки че обявата е за Android(Java) има смисъл да се кандидатства за нея с Android(C#).

Най-добрия начин да се отговори на този въпрос е да се кандидатства, но обявите са много , няма да мога на всички, предполагам от 100 обяви може да има 1 която въпреки че е Android(Java) могат да те назначат и с Android(C#), но ме интересува какъв е шанса, голям или малък, какво мислите по-скоро е възможно това да се случи или щом са казали Android(Java) значи Android(Java), шанса да ме назначат за обява Android(Java) с Android(C#) е много минимален затова няма смисъл да си губя времето да кандидатствам. Аз лично предполагам че ако работя по вече направен проект на Java няма да е възможно аз да се включа пишейки на C# или пък ако проекта е от нулата но сме екип и всички пишат на Java няма да е възможно аз само да пиша на C#. Ако проекта е от нулата и е само за един човек предполагам фирмата може и да склони да промени искания език с езика на който може да пише програмиста, но такъв тип проекти за само един човек са рядкост. Но защото съм нов в Android и не съм много сигурен дали моите предположения са верни исках да знам вие какво мислите по въпроса.

0
Работа 03/08/2018 13:28:47
jeepsa avatar jeepsa 1 Точки

По същество, понеже колегите долу разводниха темата.

Ако си писал действително C#:

  1. Надали би ти било проблем да научиш синтаксиса на Java, аз лично съм учил C++ и Асемблер в унито и Python самостоятелно, Java, не е до там сложна, на фона особенно на Асемблер.
  2. Нужно ли е да пишеш задължително приложения за Андро?
  3. Няма как да знаеш дали биха те наели на работа, без да пуснеш CV, има над 1000 обяви, което увеличава шанса ти.

В интерес на истината обаче виждам в от теб написаното, че имаш по-скоро чисто психологически проблем и той е да се оправдаваш.

Съжалявам, че аз съм човека, който да ти го каже, но като човек, който е сменил 5 полета на изява в инженеринг-а и работа с различни машини, проекти, структури, производствени суровини и крайни продукти, имам дори портфолио в приложната физика и по между другото се занимавам с подръжка на FB страници, фотография, прес съобщения за една българска спортна федерация, както и организация по-време на работа в един рафтинг клуб, повярвай ми всичко се учи. Всичко друго са оправдания и го казвам от собствен опит.
От пиле мляко съм вадил за да не влезна на дълбоко в програмирането и това е най-голямата ми професионална грешка, която бих коригирал, още 6-ти клас, когато администрирах собствена компютърна зала(На майка ми беше, но аз се занимвах повече).

Съжалявам, отново, че ще прозвуча като някой гуру, но майна, когато са малко обявите шанса ти е респективно по-малък, защото е възможно конкуренцията да е по-голяма. И това се наблюдава и в СофтУни групите за Python са най-големи, а отворените позиции са най-малко, което значи, че ще се съревноваваш с повече кандидати. И някой от тях са с доста високи персонални умения, умения в различни сфери, недай си боже да се съревноваваш с компютърен архитект завършил 95-та, който е работил по специалност и сега е записал да учи програмиране защото е му стигат познанията, за да си смени работата от системен администратор на нещо друго, мотивацията му е в пъти по-висока от на 20 годишен, защото има да гледа 2 деца и чака 3-то на път, и го боли ...., че някой на 21, хленчи, защото си мисли, че някой му е длъжен. Шанса ти ако си под 95 набор да се конкурираш с него би бил нищожен.
Аз лично за това и предпочитам Java като стартов език, защото ти дава повече възможност с по-малко конкуренция... А това, да знаеш език, както в случая при тебе, винаги би било +. Просто се иска малко време за да научиш друг синтаксис. А и може да намериш нещо за C# без да е за андроид... 

А това, че не искаш да пускаш CV за да пробваш... никой няма да ти натиска копчетата вместо тебе.


Зная, че сега психиката ти ще тръгне срещу мене, защото съм ти казал, че се оправдаваш, но наистина цялото словоизлеяние горе се събира точно в едно изречение, без да е нужно да се оплакваш толкова и то е:

"Владея C#, писал съм за Андро през {еди си кой си компилатор}, как бих овладял Java синтаксиса, най-бързо и ефективно, така, че да започна работа в най-кратък срок?"

Толкова ли е сложно?

Тъй, че 
"Get out and get some!" Jocko Willink

Поздрави и успех.

0
24/01/2020 10:05:07