Благоприятна среда за очите - HTML & CSS
Привет на всички.
Бих искал да споделя какво може да използвате за да не си натоварвате очите докато пишете на HTML & CSS. Аз лично използвам програмата Sublime Text 2 от около година, която изглежда по следния начин:
Link: http://s29.postimg.org/s7jsjcpfr/sublime.png
Това е безплатна програма за неограничено време, единственето нещо, което ще ви притеснява е от време да време да изкача прозорец, който ще ви пита дали искате да си платите лиценза.
Можете да я свалите от официалния сайт - http://www.sublimetext.com/2
Избирате следните две опции ако сте с Windows:
Windows - also available as a portable version
Windows 64 bit - also available as a portable version
След като инсталирате програмта отивате в Preferences > Color Scheme > Monokai
Програмата има невероятно много опции, които ако имате желание може да изпробвате, също така от голяма полза ще ви са snippets и build snippets в Tools.
как пък ти хрумна DW ? - не е ли скъп и изключително тежък ?
Наистина DW е платен. Също така беше ни споменато на лекцията, че той е по-скоро насочен към дизайнерите, които все пак не желаят да задълбават много много в кода. От тази гледна точка, Наков почти ни каза, че най-добре да пишем на Notepad++ :).
Може и да се намери при желание, не е тежък, на 2,9GHz, 4GB RAM пали за 3-4 секунди...
Лаптопите ако си носим, там може да ползваме каквото искаме, само за стационарните ще се ползват free продукти...И аз ще препоръчам да не се ползва DreamWeaver освен ако не искате да си направите един бърз дизайн, колкото да измислите как искате да изглежда сайта ви. Но откъм страна код всеки ще каже, че зад дизайна кода е мармалад. Така, че бих се съгласил с това да пиша на Notepad++ (въпреки, че на него доста съм писал) отколкото на DW :)
Въпреки всичко, ако толкова ти допада DW винаги може да си пишеш чист код на него и да не ползваш готовите неща.
По-често ползвам нещо готово, като таблица примерно и после я чистя от излишни неща, става по-бързо, отколкото да го пиша ред по ред, пък и по-точно....Просто идеята ми беше за повече избор при IDE за Html, споделям малко опит....