Професионална програма
Loading...
Dekameron avatar Dekameron 481 Точки

Благоприятна среда за очите - HTML & CSS

Привет на всички.

Бих искал да споделя какво може да използвате за да не си натоварвате очите докато пишете на HTML & CSS. Аз лично използвам програмата Sublime Text 2 от около година, която изглежда по следния начин:

Link: http://s29.postimg.org/s7jsjcpfr/sublime.png

Това е безплатна програма за неограничено време, единственето нещо, което ще ви притеснява е от време да време да изкача прозорец, който ще ви пита дали искате да си платите лиценза.

Можете да я свалите от официалния сайт - http://www.sublimetext.com/2

Избирате следните две опции ако сте с Windows:

Windows - also available as a portable version

Windows 64 bit - also available as a portable version

След като инсталирате програмта отивате в Preferences > Color Scheme > Monokai

Програмата има невероятно много опции, които ако имате желание може да изпробвате, също така от голяма полза ще ви са snippets и build snippets в Tools.

12
Web Fundamentals - HTML5
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Едно бързо вметване и от мен. Гледам, коментарите се въртят около 2-3 IDE-та, нека не забравяме, DreamWeaver и Netbeans. Особено първото е много готино, има си и два изгледа за код, и за дизайн, в случая не ви трябва и браузер, защото в дизайн изгледа е live preview и се вижда като на браузер...Второто IDE има много добър autocomplete и дописва бързо и точно. Вярно е, че съм малко пристрастен, защото с тези съм работил, но като идея за начинаещи да ги разгледат и тях, изобщо не са лоши среди, на DW има и автоматични insert-и за таблици, всички тагове, бутони с валидация откъм страна на потребителя и др.

0
KostadinStefanov avatar KostadinStefanov 32 Точки

как пък ти хрумна DW ? - не е ли скъп и изключително тежък ?

0
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Наистина DW е платен. Също така беше ни споменато на лекцията, че той е по-скоро насочен към дизайнерите, които все пак не желаят да задълбават много много в кода. От тази гледна точка, Наков почти ни каза, че най-добре да пишем на Notepad++ :).

0
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Може и да се намери при желание, не е тежък, на 2,9GHz, 4GB RAM пали за 3-4 секунди...

Лаптопите ако си носим, там може да ползваме каквото искаме, само за стационарните ще се ползват free продукти...
0
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

И аз ще препоръчам да не се ползва DreamWeaver освен ако не искате да си направите един бърз дизайн, колкото да измислите как искате да изглежда сайта ви. Но откъм страна код всеки ще каже, че зад дизайна кода е мармалад. Така, че бих се съгласил с това да пиша на Notepad++ (въпреки, че на него доста съм писал) отколкото на DW :)

1
Kolev avatar Kolev 10 Точки

Въпреки всичко, ако толкова ти допада DW винаги може да си пишеш чист код на него и да не ползваш готовите неща.

0
arsoman avatar arsoman 419 Точки

По-често ползвам нещо готово, като таблица примерно и после я чистя от излишни неща, става по-бързо, отколкото да го пиша ред по ред, пък и по-точно....Просто идеята ми беше за повече избор при IDE за Html, споделям малко опит....

0