Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Dekameron avatar Dekameron 481 Точки

Благоприятна среда за очите - HTML & CSS

Привет на всички.

Бих искал да споделя какво може да използвате за да не си натоварвате очите докато пишете на HTML & CSS. Аз лично използвам програмата Sublime Text 2 от около година, която изглежда по следния начин:

Link: http://s29.postimg.org/s7jsjcpfr/sublime.png

Това е безплатна програма за неограничено време, единственето нещо, което ще ви притеснява е от време да време да изкача прозорец, който ще ви пита дали искате да си платите лиценза.

Можете да я свалите от официалния сайт - http://www.sublimetext.com/2

Избирате следните две опции ако сте с Windows:

Windows - also available as a portable version

Windows 64 bit - also available as a portable version

След като инсталирате програмта отивате в Preferences > Color Scheme > Monokai

Програмата има невероятно много опции, които ако имате желание може да изпробвате, също така от голяма полза ще ви са snippets и build snippets в Tools.

12
Web Fundamentals - HTML5
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1549 Точки

Друга алтернатива е черния скин на Visual Studio. С Web Essentials (главно заради препроцесорите) си е удобно и там да се пише.

1
viraldim avatar viraldim 21 Точки

На мен също ми харесва sublime text. Опцията да си добавяш външни Package (като синтаксис за Less или html5). С едната като дадеш html:5+tab  и ти генерира на готово празен template. Може да ти дописва таговете както да си слагаш твой си templat-и и shortcut клавиши. И тея работи ги научих за около 2 часа на лекции.

0
Yordanoff avatar Yordanoff 17 Точки

А би ли могъл да споделиш каква е разликата между Sublime Text 2 и Sublime Text 3? С коя се работи по-лесно и 'безбъгаво'? Има ли нещо от сорта на Intellisense в някоя от двете версии? 

0
Kolev avatar Kolev 10 Точки

До колкото знам версия 3 е още в бета. Аз лично ползвам нея и не съм имал никакви проблеми до сега. Като начинаещ не съм намирал никакви разлики между версиите, но някой по-запознат може да знае нещо.

0
viraldim avatar viraldim 21 Точки

Да има Itellisense  като си качиш plugin даже мисля че е точно от Emmet или от html5

0
Kolev avatar Kolev 10 Точки

Emmet е доста полезен kit за Sublime, който помага за по-бързо и лесно писане на HTML&CSS. Има си Cheat Sheet страница, която може да Ви накара мигновенно да изтеглите kit-a.

 

 

Примерно:

ul>li * 5 + TAB

става на

<ul>

  <li></li>

  <li></li>

  <li></li>

  <li></li>

  <li></li>

</ul>

 

Друг plugin, който ползвам е Sublime SFTP. Чрез бърза и лесна конфигурация можете да се свръзвате и редактирате файловете на вашия сървър директно през Sublime, като при Save обновения файл директно се качва обратно на сървъра.

 

5
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

Здравейте колеги. Преди малко спретнах едба бърза статийка в новия си блог за това как да setup-нем Sublime Text. Сигурен съм, че някои хора ще го предпочетат пред VS или някое от другите IDE-та и мисля, че статията ще му бъде от полза.

How to set up Sublime Text

4
Flyer avatar Flyer 150 Точки

Здравейте. Аз използвам и съответно препоръчвам Sublime Text. Може да погледнете >ТУК<, където съм описал конфигурирането му за работа с HTML & CSS. >ТУК< може да намерите допълнителни благинки за ного.

Успех!

1
Kolev avatar Kolev 10 Точки

Относно tutorial-и мога да ви препоръчам видеата на LevelUpTuts - имат 19 видео урока. Ако имате и време и желание може да ги изгледате.

0
gudov avatar gudov 274 Точки

На мене най-много ми харесва Brackets с неговото live preview, което спестява доста време.

0
mbelev avatar mbelev 10 Точки

Здравейте,

Може да разгледате и WebStorm. Много добро IDE, intellisense - a е доста добър, особено за JavaScript е доста по - добър от на VS например. Предоставя готини неща, като посвикне малко човек е доста удобен. Трябва да се посвикне просто с нещо различно и след това е лесно.

Поздрави. : )

1
Petya avatar Petya 2462 Точки

От днес имаме Classroom licence за WebStorm. Ще пратим мейл с кода по-късно през деня. :)

5
vasil.jivkov avatar vasil.jivkov 39 Точки

Браво за Webstorma , ползвах го един месец преди да изтече trail лиценза. Много умна среда ,а при JS най-много се усеща .Ако ползвате AngularJS е направо задължително, защото улеснява в пъти работата. :)

0
AlexKondov avatar AlexKondov 95 Точки

И аз ползвам Sublime-a, някъде от Януари насам и съм много доволен. Черния скин не ми товари очите толкова много, а сега ще погледна и tool-овете, които са share-нали колегите - смятам, че ще са полезни.

0