Доста "хитрите" домашни...
Завършихме HTML и сега започваме CSS. Това значи, че сега ще науча какво е CSS, как се работи с него, за какво служи и тн. И точно поради това прекрасно ново начало в последните 4 домашни (от 4) се налага да го ползваме, като без него или е невъзможно да се изпълни качествено заданието или HTML има някакъв скрит таг, който само HTMLер на 120 години знае.
Смятам, че колкото и да искат да ни насърчават да учим сами и да си търсим информацията, наобходима за завършека на домашните, този път това разделение беше прекалено тежко.
Като някой, който не е пипал CSS и е имал лек досег в даскало с HTML(писан на notepad) в момента не мога да кажа, че ми е лесно.
Най-лесният пример, който мога да дам е случилото се днес: Запецнах на една задача след 3 часа боричкане с нея и реших да видя, как някой друг е нагласил въпросните таблици (става въпрос за 5 от домашно-таблици). Отварям аз форума, намирам домашното, цъкам на него и ми излиза началният образ на таблиците (<table><tr><td>име), общо има няма 60 реда (същото го бях направил и аз, но имах 50 пъти повече тагове в отчаян опит да наглася нещата (в презентацията също информацията е дадена доста зле и ако не беше Наков да каже, че "в HTML таговете не работят, така както си мислите", щях да загубя поне още час. Нали... кой ще предположи, че "width="100%" няма да може да заеме 100% от това което искам, то и 90,80,60... нищо не бачкаше както трябва, но е сигурно, че грешката е моя. ТА, и като видях кода на колежката ми стана доста криво, понеже бях направил всичко освен най-отгоре да сложа
<link href="styles/05-styles.css" rel="stylesheet" />.
Я виж тии, ма то можело кода да не изглежда като кървавото писмо. И съм почти сигурен, че колежката не е убила 5 дена в едно домашно. Но, скъпите ни шефове, които имат много повече опит от нас са решили, че ще е добра идея да разделят CSS & HTML и да дават домашни и за двете...
Нямам против Софтуни. Тук научавам много и атмосферата и учителите ни са супер, но има някой малки нещица, които направо ми бъркат в здравето.
Е, толкова от мен :) Приятен ден и стискайте палци, отивам да се боря със змея.