Професионална програма
Loading...
stefanivanov95 avatar stefanivanov95 5 Точки

Има ли група за хората които се готвят за Bootcamp?

Има ли група за хората които са кандидатствали за Bootcamp-a? 
Хора които се подготвят защото на подготовката Battlecards е сменен SUS проекта и написах моделите но не тръгва в браузъра. А останалите два са били при Кенов последното издание на web курса и ги написах а не знам дали са верни.. Не мога да гледам и лекциите защото не съм бил на този курс с Кенов. Ако е празен проект да го направя но като използвам готов темплейт а нямам лекциите трудно. 

0
Общи приказки
k.ivanov avatar k.ivanov 1 Точки

Здравейте! Успяхте ли да се справите успешно с изпита? Какво мислите за задачата, която бяха съставили? Смятате ли, че имате реален шанс да ви поканят да участвате в Bootcamp-а?

0
Mihail.Tomov92 avatar Mihail.Tomov92 2 Точки

Привет @k.ivanov,

Влезнах във форума точно с тази идея, да попитам какви са впечатленията на явилите се в Bootcamp-a (който си е на Motion Software на практика). Ще споделя моите впечатления долу, като явил се с JS и завършил JS Web Developer пътеката в Softuni (използвах React):

1. Времето от цели 6 астрономически часа не ми стигна, за да изпълня всички заложени изисквания в документа. Стигнах до частта, където трябва да се добавят бутоните за 'Approve' и 'Reject' без да успея дори да почна работа по тях. Да оставим, че в бързането си бях допуснал няколко леки бъга към предишните изисквания.

2. Определно най-трудната част за мен беше да навържа логиката след CRUD операциите в началото, тоест от падащото меню с кандидатите нататък. На практика първите час, час и половина стигнаха за началото и след това изпаднах в лека агония, чудейки се как да навържа отделните елементи от backend-а с изискванията към frontend-a на приложението. Това ми изяде времето и мозъка, прекарано най-вече в осмисляне, а не толкова в писане на код. Така до изтичане на времето с голям напън успях да покрия изискванията за двете подточки до гореспоменатите бутони и то с глупави бъгове, защото вече бързах.

3. Да си призная, за човек завършил програмата на Софтуни с отличен успех, се почувствах по-ниско от тревата след края на изпита, все едно изобщо не съм готов за подобна задача с такива изисквания за функционалност + време за изпълнение. Дори ми минаха мисли през главата от стила на "аз ако с това не мога да се справя, изобщо има ли смисъл да се занимавам/кандидатствам?". Може би това е само моя опит и със сигурност има хора, които са се справили далеч по-добре от мен, и не са срещнали такава трудност. Ще се радвам да видя други отзиви, за да си калибрирам впечатленията. Успех на всички, между другото!

1
01/09/2021 14:35:01
Axiomatik avatar Axiomatik 1541 Точки

Mihail.Tomov92 => Keep practicing on projects! Build one or two applications on your own with React. If possible take another JS-framework course (Vue, Angular). It's difficult for everyone at the beginning to build-up an application from scratch. After some time, you should be able to get through the BootCamp-exam without problems!

Best,

0
Mihail.Tomov92 avatar Mihail.Tomov92 2 Точки

Hey Axiomatik,

Thank you for your advice!

I already have an up and running application that i have written myself on React, but the problem i mentioned here was the limited time we had for this particular exercise. Of course, there are lots of things to improve on my part and i welcome your suggestions!

Just out of curiosity, are you a student here at softuni, a participant in the Bootcamp or part of the softuni academic staff? Also, you addressed my comment in English so am i right to assume you are not from Bulgaria?

I am sorry if these questions are instrusive, i would just like to get an idea of whom i am communicating with. Don't feel pressured to answer if you're not comfortable, i appreciate your time!

0
AlucardDracula avatar AlucardDracula 416 Точки

Примет k.ivanov

Изпита по C# (изграждане на Web Api) според мен не беше много трудно, а просто имах проблеми с базата.
Не съм пипал C# и бази данни от година и ми беше малко трудничко, даже незнам изобщо защо избрах C# laugh
Успях да напиша почти всички без 2 endpoint-а, но не съм ги пробвал всичките дали бачкат, така че си е 30/100 (въображаемo) или по-лошо.

Както Mihail.Tomov92, и аз си казах - аз ако с това не мога да се справя, изобщо има ли смисъл да занимавам хората с моите  глупости.

За себе си мога да кажа, че не бях подготвен поне по C# и не успях да се справя добре/отлично.
Гледам, че има още един изпит м/у 3-5 септември, затова желая успех на всички!

0
BorislavN avatar BorislavN 0 Точки

Здравейте!

My experience: Аз решавах изпита с Java. Подготвях се за изпита с тези задачи https://judge.softuni.org/Contests/3122/Java-Exercises. И така бях малко изненадан от условието :D. Изобщо не бях подготвен да пиша REST-API. Замотах се с условието, базата, с мапването на данните и т.н. В крайна сметка не успях да напиша и половината от ендпойнтите на api-то преди да изтече времето. Реших да не се излагам с такива половинчати работи и направо загасих лаптопа без да предам. 

Няколко дни по-късно реших да изгледам лекцията за REST от Java Web курса, и на другия ден реших задачата от изпита. Махнах Recruiter ентитито, за да спестя време. Почнах от нулата, но пак цялото писане излезe 8 часа и половина :D. След това видях, че изпита не е много труден, просто доста времеемък.

A относно изпитите този уикенд, някой получи ли имейл с информация?

0
Gothmog avatar Gothmog 0 Точки

Аз не получих имейл с информация. Иначе и аз бях изненадан с REST-API, но също не разбрах ние ли трябва да си пишем HTML и CSS или само си пишем логиката?

0
BorislavN avatar BorislavN 0 Точки

Само endpoint-ите за REST-API-то. Ето част от условието: You must create the REST API for a recruitment tool. Follow the best practices for Object Oriented design and high-quality code.

Гледам, че никой не пише за видео интервюто. Предполагам това означава, че е било лесна работа :D.

0
AlucardDracula avatar AlucardDracula 416 Точки

BorislavN то интервюто е доста лесно, но не ми хареса платформата.
Мисля че въпросите във видеата бяха много бързи, смисъл бързо говореха (сигурно е някакъв тест за тях).
Сигурно съм минал за 2 мин., буквално за всяко видео отговорих с едно изречение. laugh
 

0
MarielaBN avatar MarielaBN 3 Точки

Здравейте, Аз изобщо не съм доволна от това как се представих на изпита. Бях се готвила върху трите задачи дадени за упражнение по C#. На изпита бях изненадана, че не ни дадоха подобен скелет. Не можах да разбера всичко по усповието на задачата Recrutment Tool. Чудех се дали да правя вюта. Базата се опитах да я вдигна, но неуспешно. Все пак предадох, защото реших, че нищо не губя от това да се изложа. На интервюто, слушах внимателно въпросите, но единия не го чух добре и не разбрах какво ме питат. Беше с буквено съкращение и не чух първата буква. Не знаех, че ги изписват на екрана като текст. После като прочетох въпроса, се ядосах, защото щах да отговоря. Успех на всички!

0
nov4o avatar nov4o 0 Точки

Здравеите! Понеже някой пита, аз получих поща за изпитите от 03-05.09,2021, защото се бях регистрилал за редовните дати 27-29.09.2021, но не се явих ,считайки че не съм достатъчно подготвен. Връщам се от море и гледам:"

Пишем Ви във връзка с приемния практически изпит и техническото видео интервю към SoftUni Bootcamp, на които не се явихте. Желаем да Ви уведомим, че специално за Вас организираме 2-ри изпит

Естествено, че не е само заради мен, или нняма кандиадати, или задачата е била трудна и и не са се справили достатъно хора. вВтоя ред на мисли, продължавам да се чудя, има ли смисъл да се явявам, макар че почти съм решил да пробвам. Може ли някой да сподели за C# задачата от нивото на веб бейсик ли беше, защото сматам да се боря с  SIS  или SUS frameworks, или изиска познаване на ASP.NET, което не съм и помирисвал, Като чух колегата от  Java за  REST API и се очаях.

0
05/09/2021 00:09:03
BorislavStoychev avatar BorislavStoychev 0 Точки

Здравейте,

Има ли някой писал на python задачата? Много искам да видя решение!

0
17/09/2021 20:30:47