Различните рендове - за домашните в браузърите
Всеки от нас ползва различен browser. Аз примерно ползвам Firefox, но извадих и Chorme да видя как ще е. Оказа се, че някой от задачите, които писах за firefox (main browser) сега на chrome се отварят счупено. Нищо не е наместено и не виждам оптимален начин за наместване. Идеи как да избегна това ??? Другият ми въпрос е какво правим с домашните? От къде да знам, че някой заклет chrom-аджия няма да ми даде няма домашно поради това, че не се рендва както трябва?
Е, колега, това си е религиозен спор : D Но най-важното е: "Both are not Internet Explorer 6" xD Една обективна статия: Chrome Vs. Firefox - Your best arguments
Според мен е спорен въпроса, че хром е най-бързия браузар. С един колега правихме тестове на няколко стари машини. Осезаемо музилата вървеше по- добре. Това кой браузър е най- добър си е чисто религиозен спор. Относно домашните аз лично тествам и на двата браузара да работят добре. Все пак утре няма как да кажеме на потребителя ползвай хром, защото нашия сайт е правен за него.
Да сега прегледах няколко статии и наистина е спорен въпроса :)
Иначе изхождах от лична гледна точка - откакто минах на хром наистина усетих осезаема разлика в скоростта и броя на крашванията.
Иначе при равни условия и аз повече харесвам мозила - до преди няколко месеца твърдо държах на waterfox и palemoon и бих продължил да ги ползвам ако не бях видял доста сериозна разлика спрямо новата опера и хром.
Всъщност, преди година бях попаднала на една статия с анализи на производителността на Chrome, където участваха доброволци, които трябваше да си инсталират и програма за мониторинг. И се оказало, че Chome е "най-бързият браузър" само веднага след инсталация, но след седмица, месец вече става по-бавен и от IE. Причината беше, че пази кеша и историята по различен начин и те не се трият, дефакто се пазят вечно. И колкото повече се ползва, толкова по-бавен става. Имаше нещо и със самият WebKit. Но, както казах - това беше отдавна, сега може и да са ги оправили тези неща.
След 1 година ползване на музила ми се наложи да го прейнсталирам (гадни реклами, които ми скусаха нервите докато ги мана но успях!! :Д) Сега в момента лети. Този ефект съм го забелязал и при Опера, ползваш ли го много време започва да работи по-бавно. Нямам представа от какво се дължи това.
След 1 година ползване на музила ми се наложи да го прейнсталирам (гадни реклами, които ми скусаха нервите докато ги мана но успях!! :Д) Сега в момента лети. Този ефект съм го забелязал и при Опера, ползваш ли го много време започва да работи по-бавно. Нямам представа от какво се дължи това.