Count Chars in a String -> 0/100 / - Associative Arrays - C# Fundamentals
Здравейте!
Имам затруднение с тази задача. При изглежда елементарна задача и според мен прилично решение , получавам 0/100. Изпробвах поне 20 различни решения, като променях начина по-който изолирам whitespace-а , с листове , с масиви... нищо не помръдна резултата ми от нулата. Вече се съмнявам да не е нещо от джъдж. Ако може някой да помогне, ще съм благодарен !
Count Chars in a String
Create a program that counts all characters in a string, except for space (' ').
Print all the occurrences in the following format:
"{char} -> {occurrences}"
Examples
Input |
Output |
text |
t -> 2 e -> 1 x -> 1 |
text text text
|
t -> 6 e -> 3 x -> 3 |
Ето и едно от решенията ми:
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.Threading.Tasks; namespace Basic_Syntax.AssociativeArraysEx { internal class CountCharsString { static void Main() { string text = Console.ReadLine(); var chars = new Dictionary<char, int>(); foreach (char c in text) { if (!chars.ContainsKey(c)) { chars.Add(c, 1); } else { chars[c]++; } } foreach (var i in chars.OrderByDescending(key => key.Value).Where(x => x.Key != ' ')) { Console.WriteLine($"{i.Key} -> {i.Value}"); } } } }
Мале...как тъпо съм се подвел, че са сортирани. И въпреки, че никъде не пише да е така, гледах примерите и си викам "Това е уловка, ще сортирам" ..
Благодаря ти много за помощта