Лошо качество на звук във видеата!
Здравейте, моля екипа на СофтУни да обърне внимание на следното:
в повечето видеа, които НЕ са на Светлин Наков има доста голям проблем със звука, не се чува добре, има други шумове, пращи и като цяло не е удобно за слушане. Интересното е, че видеата с г-н Наков са перфектни откъм качество, говоря най-вече за видеото за адаптивен дизайн от HTML/CSS курса! Моля да обърнете внимание на това, защото едва ли г-н Наков ще води всички лекции винаги и проблема наистина е дразнещ. Благодаря!
Основно забелязах проблем във видеата от лаптопите. Последните 2-3 лекции от курса HTML/CSS са с лош звук - на г-н Владимир Георгиев, "Адаптивен дизайн. Bootstrap" и "CSS предпроцесори SASS и LESS. CSS трансформации". Съжалявам, но просто ги бях изтеглил и вчера ги изтрих и гледах Вашите лекции заради звука. Благодаря за отговора и реакцията Ви!
На мене ми е най-неудобно, когато се качи видео само от камерата без screencast. За семинарите е по добре камерата, но за курсовете е много неудобна :(
https://www.youtube.com/watch?v=gQ_cN36WCw8
ето това например също не е с добър звук, но за сметка на това е и с лоша четимост на кода :) Може би ако камерата се постави по-близо до стената и фронтално срещу прожекцията ще е по добре. Евентуално може и да се затъмни залата, за да заприлича на кино салон. Плюс това не е качена цялата подготовка, а само 1 час от нея. Останалото е изрязано. В youtube канала липсва версията записана директно от лаптопа на лектора. Дали ще можете да я набавите все пак?
На лаптопа на Владо Георгиев явно ми е прецакан микрофона и повече няма да го ползваме. Там е бил проблемът.
По принцип се страем винаги да записваме и качваме камера + screencast. За семинарите е много трудно, защото повечето лектори нямат записващ софтуер и ползват собствен лаптоп. За учебните занятия от учебната програма на СофтУни се стараем винаги да записваме screencast и ще следим да е добър микрофонът на записващия лаптоп.
Благодаря отново за бързата и качествена реакция!
Може да експортвате аудиото от лаптопа и да го "закачате" към видеото от камерата. Отнема време и познания по монтажен софтуер, но не е чак такава хамалогия.
Ако имате нужда от безплатна консултация за това как да решите проблема из основи с минимум или никакви средства, аз съм готов да помогна. Изкарвам си хляба с това от 15 години...