Професионална програма
Loading...
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Кога е следващият безплатен двумесечен подготвителен курс ?

Здравейте !
Може ли да Ви попитам кога е следващият безплатен двумесечен подготвителен курс при вас ?

Има ли някакво условие/нужно ли е да се мине някакъв изпит за да човек бъде приет за този двумесечен курс ?

0
Въпроси за SoftUni
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Подготвителният курс е напълно безплатен и няма входящи тестове/изпити. Той реално е подготовка за приемния изпит. Трябва само да кандидатстваш за курса.

Кандидатсването е отворено вече - ТУК.

Ето и инфо:

  • Кандидатстването е отворено за присъствено и онлайн обучение за подготвителен курс (ниво #0), стартиращ на 13 септември и приключващ през октомври.
  • Крайна дата за подаване на документи: 31 август.

 

3
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Благодаря Ви много !
Може ли да Ви попитам само, за по-сигурно, че не знам дали съм разбрал правилно.

След този подготвителен курс, който започва от 13 септември, другият подготвителен курс кога горе-долу ще е имате ли представа ?

0
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Не съм много сигурен, но до момента на всеки два месеца започва нов подготвителен курс, така че някъде ноември месец очаквам, че ще бъде.

Ако не се лъжа началото на ниво 1 след това ще е януари - т.е. два подготвителни курса ще започнат заедно ниво 1, както в момента студентите от курсовете C# Basic May и C# Basics July ще започнем заедно през септември.

1
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Благодаря Ви за отделено време, че ми обръщате внимание и ми отговаряте на въпросите ! "Softuni" променили ли са графиците на подготвителните курсове ?
Понеже си спомня, че преди половин-една година, майче бяха три подогтвителни курса и следователно три дати в годината в които човек можеше да се запише и да кара изпит за влизане в университета.

Сега увеличили ли са бройката на подготвителните курсове и на датите за изпитете на повече от три ? 

0
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Приемите са три пъти годишно, но на всеки прием се падат по два подготвителни курса. Аз съм от курса C# Basics May, карах изпит края на миналия месец и започвам ниво 1 от септември.

В момента протича и друг курс, C# Basics July, който започна началото на юли. За него изпитите ще се проведат края на този месец, а приетите студенти започват септември заедно с тези, които карахме майския подготвителен курс.

Надявам се обясних схемата както трябва.

1
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Да, помогнахте ми много, отговорихте ми на въпросите ! Благодара Ви много !
Може ли да Ви попитам дали имате представа колко човека горе-долу от колко записали се за подготвителният курс (който доколкото разбрах е наименуван C# Basic) приемат за ниво 1 ?
Сигурно вече ставам много досаден, искам и да Ви попитам дали според вас имам голям шанс да ме приемат в университета ако никога не съм програмирал ?

0
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

БОГ да те благослови.

0
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Дали ще ви приемат зависи основно от това колко време може да отделите за подготовка в рамките на подготвителния курс. 

Материалите от всички C# Basics курсове са качени на сайта и са достъпни, включително има вече 12 изпитни теми, т.е. 12 изпита по 5 задачи на изпит, това са 60 задачи, с които може да се готвите за изпита. Може да изгледате видеото за въведение към курса, където Наков засяга повечето административни въпроси - ЛИНК. Дългичко е, но би трябвало след като го изгледате доста неща да ви се изяснят.

Аз започнах да се подготвям около месец преди реално да започнат лекциите по курса, който записах. Вече съм приет и започвам ниво 1 от септември, но целият август месец имам на разположение да се готвя за следващите курсове и смятам да го направя (материалите и от следвашите курсове са достъпни на сайта). Идеята ми е, че може да започнете да гледате лекциите и да решавате домашните още сега.

Аз например нямам опит в програмирането от преди това, но отделих голяма част от времето си последните 2 месеца за подготовка и си взех приемния изпит с максимален резултат. В момента съм кандидатствал и за стипендия, така че в никакъв случай не се изисква предишен опит, за да бъдеш приет, а с постоянство дори може да изкараш по-добър резултат от някои хора, които са работили в тази сфера.

1
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Благодаря ти отново за отговора !
Ти въобще ли не си се занимавал с програмиране и си нямал никаква представа какво представлява, преди двата месеца в които си се подготвил преди безплатният двумесечен подготвителен курс ?

0
Filkolev avatar Filkolev 4486 Точки

Представа някаква имах. Например бях чел за HTML/CSS, но то е доста по-елементарно от програмирането.

Бях се занимавал преди година-две със сайта Codecademy. Знаех например какво е цикъл и какво условна конструкция, но на доста базово ниво, т.е. задачите, които решаваме в СофтУни са доста по-сложни и може да се каже, че почнах почти от нулата, но не от абсолютната нула. За броени дни мисля след като започнах сериозно да минавам по материала от лекциите и домашните научих много повече, отколкото съм знаел (и евентуално забравил) преди.

1
GeorgiRGeorgiev avatar GeorgiRGeorgiev 2 Точки

Разбирам.

Благодаря ти много, че ми обърна внимание и ми отговори на всичките въпроси !

БОГ да те благослови.

1
Zahari10 avatar Zahari10 0 Точки

Много се извинявам,дали случайно има яснота вече кога ще започне следващото двумесечие за подготовка? Изивинявам се още веднъж,просто или не виждам друг старт освен септември  или наистина не пише.

 

0