TOEFL сертификат
Здравейте на всички. Знае ли някой дали се взема трудно TOEFL сертификат, изобщо как става? Всяка информаця ще е от полза. Споделете.
Мерси!
Здравейте на всички. Знае ли някой дали се взема трудно TOEFL сертификат, изобщо как става? Всяка информаця ще е от полза. Споделете.
Мерси!
Здравей,
Относно TOEFL не мога да ти кажа нищо конкретно, защото не съм се явявал на изпит за него. Но мога да ти дам личното си мнение относно сертификатите по английски.
Дали ти трябва или не, ти си решаваш.
Лично аз, бих предпочел да се явя на сертификат за Cambridge, а не TOEFL, тъй като Cambridge сертификатите се признават за цял живот, докато TOEFL е 2 години (съдейки по отговора на един от колегите). Ако искаш да кандидатстваш в университет в чужбина, Cambridge също се признава (Ако изкараш Cambridge Advanced Certificate може да бъдеш приет в голяма част от водещите университети зад граница).
Да се явиш на изпит за Cambridge сертификат е по-скъпо. Около 300-350 лева струва. Провежда се на място в някои областни градове в България.
Подготовка за този сертификат се провежда в училища Европа или някой частен учител.
Осланяйки се на аргументите по-горе, смятам че е много по-изгодно да изкараш сертификат от Cambridge отколкото TOEFL. Може и да пропускам някоя подробност, ако има такава поправете ме. :)
Cambridge сертификатът би ти свършил перфектна работа при кандидатсване за работа, но голяма част от чуждите университети(американският в благоевград също) изискват TOEFL или SAT.
ами за американски университети не знам, но в Англия мисля че голяма част от университетите приемат със CAE
За Англия: CAE, IELTS и TOELF,
За САЩ: TOELF и SAT