Днес седя сив жегата на работата ми, докато повечето са на летна почивка, и си мисля"Дали мога да пиша на VS за последния крс по PHP?".НАправих проучване на бързо и се оказа че няма читави инструмети които да ми хаесат, пък ако има те са платени. Та реших да попитам форума, КАК ще пишете код за новия курс?
VisualStudio2013, PHP Strorm, Sublime Text или нещо друго, и какви допъления са най-добри за всяко IDE според вас
Ако има фенове на PHPStrom или все още не знаете какво да използвате за новия курс, ви препоръчвам него. Обаче се случва една малка особеност която може да ви откаже от IDEто. И това отново е дебъгера или пускането на програмата в браузър. Ще се опитам набързо да помогна ако има проблеми:
3.След като създадете нов Проект в PHPStorm трябва да натиснете Ctrl+Alt+S да влезнете в настройките. Намирате tab "PHP". На новия прозорец има "Lenguage level","Interpreter". Ако на Interpreter няма нищо цъкате на бутона отдясно за конфигуриране на нов Interpreter.
4. На новия прозорец има таб "PHP home" в който трябва да отбележите директорията на XAMMP където сте инсталирали и слагате допълнение /php.
Example: "D:\PhpStorm\xammp\php".При мен така изглежда. Има и име ако искате си го наименувайте различно.
5.Клик OK. Вече на таба Interpreter излиза версията php която е на XAMMPа.
6.Клик ОК.
7. Създайте нов файл с разширение ".php ";
8. Напишете някакъв код който има "echo()";
Example:
echo($var);
9.Цъкнете "Run"(горе вдясно) или второ копче върху файла и намирате "Open in browser". Трябва да се отвори с дефоултния на компютъра браузър и да ви даде Echo($var); най- горе в ляво.
10.Ако няма нищо, или излиза грешка (501,404 и тн.) значи нещо се е счупило.
Ето
линк за повече детайли.