[Technical Issue] Java Basics - Import .txt file Java под Linux
Здравейте колеги!
Имам следния проблем:
В задачите от домашното, в които се иска четене от текстов фаил не знам как да задам пътя към самия файл.
Принципно ако го пиша през windows - C:\myFille.txt , а под Ubuntu с file manager-a не ми показва пратишъни като C: или D:, а само големината им.
Не съм с виртуална машина, а само с линукс :) и не искам да инсталирам на ново Windows за тези задачи :)
Ако някой се е сблъсквал с това моля да помогне.
Благодаря
Благодаря, проработи :)
Въпреки това довечера на лекцията за линукс ще питам как се досъпват партишани като D:\ :)
линукс няма c:\ d:\ и т.н. Всяка дистрибуция монтира дяловете в папка в главната root система /
Linux Mint ги монтира в /media/ Тъй като минт е базиран върху убунту, предполагам и там ще е така. Ако си с друга дистрибуция, потърси в интернет къде монтира дяловете.
И да спестя главоболия на някой - много внимайте да нямате Enter след последното число в input.txt
аз загубих 5-6 часа да търся къде ми е грешката в кода, докато намерих къде в проблема...
double post, sorry
линукс няма c:\ d:\ и т.н. Всяка дистрибуция монтира дяловете в папка в главната root система /
Linux Mint ги монтира в /media/ Тъй като минт е базиран върху убунту, предполагам и там ще е така. Ако си с друга дистрибуция, потърси в интернет къде монтира дяловете.
И да спестя главоболия на някой - много внимайте да нямате Enter след последното число в input.txt
аз загубих 5-6 часа да търся къде ми е грешката в кода, докато намерих къде в проблема...