Loading...
yavor2000 avatar yavor2000 114 Точки

Генерално класиране след Ниво #1 - май 2014

Моля екипа на софтуни да оповести генералното класиране на нас от майския прием след приключването на ниво 1.

Би било редно да посочите и скалиранията, които сте приложили за всеки изпит, както и различните бонус точки които са давани.

Също така оповестете и стипендиантите за ниво 2, както и критериите по които са избрани, защото явно критерия не е "по успех".

Не на последно място, разяснете кой и как оценява екипните ни проекти? Ако в комисиите участват наши колеги, не смятате ли че може да има конфликт на интереси?

Считам че за всички ни е по-добре да има повече прозрачност в дейността на софтуни.

21
Въпроси за SoftUni 12/09/2014 10:38:50
Yulia avatar Yulia 1346 Точки

Колеги, моля ви - не се опитвайте да подцените заслугите на студентите, избрани за стипендианти! Колегите си ги заслужиха напълно, като положиха наистина много труд това лято! Факта, че сега са обявени тези условия в никакъв случай не значи, че те не са по-знаещи от вас!!! Това са наистина хора с топ резултати, които освен за подготовката си, напълно доброволно са отделили от времето си, за да бъдат полезни на СофтУни и на ВАС най-вече! А като има много хора с високи резултати - е нормално доброволците да са с предимство за стипендия - нали и на това се опитват да ни учат тук - да си помагаме. Помислете и в живота кой има по-голямо предимство: този, който е полезен, или този, който само се прави на многознайко?

Това, което споменаха някои в тази тема от сорта на "цяло ниво не пипна да учи по нищо и има max точки на всички изпити" или че някои работят и било нечестно да нямат стипендии. И как "хора с по-малко знания" оценяват съотборниците си или пишат задачи за домашни и изпити... - хора - погледнете какво сте писали - това е абсурдно! Абсурдно е и някой, който е учил някъде преди това и всичко си знае - да се запише в СофтУни само за да добави още няколко сертификата към CV-то си И да се надява, че ще учи безплатно през цялото време без да си помръдне пръста да докаже, че го заслужава.

Като сте толкова знаещи и можещи и със стаж иии не знам си колко велики - защо тогава не пишете задачи, не водите лекции, някой семинар или подготовка за изпит, защо не проявите поне малко инициатива? Не е нужно да ви привикват за всяко нещо - който е искал с нещо да допринесе -е намерил начин! Примирете се с това - стипендиантите са по-старателни от вас и напълно си заслужиха това право! Ако пък сте наистина такива професионалисти и нямате време да се занимавате с подобни неща, каквито са описани в условията - ми няма какво да се бутате за стипендия като можете спокойно да си изкарате средствата с уменията си и да си платите!

Честито на стипендиантите!

17
12/09/2014 02:58:40
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Лол?! По принцип смятах да не коментирам, защото стипендии не ме засягат, но да ми обяснява някой, че еди кой си е по-старателен от мен, дори и да не съм лично засегнат, а в общия знаменател (нещо, което никак не обичам), ме кара да коментирам.

Това, че някой стои по цял ден в университета, не означава че е по-старателен от човек, който работи. Това, че изготвя задачи за въртене на фор цикли - също. Ако обърка някоя задача, което много често се случва - нищо няма да стане. Ако аз обаче объркам нещо на работа, ще ми резнат от заплатата или друго наказание. Подложен съм на 8 часов стрес на работа, свършвам работа в 6 и идвам на лекция в 7 без нещо с умрелия градски транспорт, за да си изслушам лекцията до последно и стоя до 10. Полагам старание на два фронта - работата ми, която е свързана също с програмиране и университета. И докато 8 часа се занимавам с доста по-сложни неща от въртене на цикли, ми се обяснява, че някой за същото време в университета, пишейки грандиозните домашни, които и за ниво 1 са същите като нашите, полагал повече старание от мен?!

Мерси, но не, мерси. 

Не конкретизирам никой специално, просто искам да кажа, че това че някой си е посветил времето на университета, далеч не означава, че е по-старателен от хората, които нямат това време и се занимават с нещо друго, а именно - работа в сектора.

И за проявяването на инициатива не съм съгласен, просто както казах, времето е оскъдица. Ако трябва да говоря от 1во лице - във форума имам повече постове от почти всеки друг, като повечето 99% от тях са отговори и коментари (почти нямам задавани въпроси) - опитвам се да помагам на всеки, с всичко което знам. Просто това е времето, с което разполагам, в момента съм на работното си място и съм отделил няколко минути за този пост - не мога да съм в университета и да си предам знанията на някого, но мога да го направя писмено. И във вторник като можех - дойдох и като асистент по Java.

Нека не ни се обяснява, че не сме достатъчно старателни. Засягате хората така лично.

15
12/09/2014 10:20:28
gudov avatar gudov 274 Точки

@RoYaL

 

Е то в случая не става въпрос само за старание, но и тези 30 степендианта са голям разход за академията. 30х480=14400лв... защо тези пари да не се вложат в подобряване на учебния процес, вместо да се "дават" на хора, които от години са минали материала, който се учи в момента.

7
12/09/2014 10:54:50
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

@gudov,

Коментирах поста за старанието :) 

3
jabalka avatar jabalka 960 Точки

Здрасти, Ванка.

Съмнявам се, че Юлето визира точно теб. Всеки, който е чел във форума е забелязал, че си един от малкото хора, които си правят труда когато някой има въпрос да вникнат в него и да отговорят подробно.

Намирам за чудесно и това, че въпреки, че се бориш на два фронта пак намираш време да помагаш по този начин на хората. Предполагам или поне се надявам да си си получил съответните точки за форумна активност, като са ти сформирали оценките за курсовете, защото си ги заслужаваш. Това е ясно.

 

Само имам въпрос: казваш следното - че трудът ти не бива оценен и

"Засягате хората така лично."

Според теб с изказването си :

"Това, че някой стои по цял ден в университета, не означава че е по-старателен от човек, който работи. Това, че изготвя задачи за въртене на фор цикли - също. Ако обърка някоя задача, което много често се случва - нищо няма да стане. Ако аз обаче объркам нещо на работа, ще ми резнат от заплатата или друго наказание."

рискуваш ли да засегнеш някого лично или не? 

 

Аз гласувам за взаимно уважение към труда и личността на всеки. Така е градивно. Не само в СофтУни, а и в човешкото общество по принцип. Нека не се делим и сравняваме. Неползотворно е. Заедно сме по-силни в каквото и да е начинание.

Май пак излизаме от темата или може би само аз, но за мен идеята, стояща зад СофтУни все още е силна - да споделяш безвъзмездно с другите около теб, за да може на края на всички да ни е добре - да станем заедно знаещи и можещи и да си намерим хубава работа след края на обучението ни тук. И щастливи и т.н. :)

п.п. За Евстати - да, пацифист съм :):):)

 

С уважение към мненията на всички и пожелание за чудесен ден:

Яна

9
12/09/2014 11:27:40
Karlie avatar Karlie 438 Точки

jabalka: "Май пак излизаме от темата или може би само аз, но за мен идеята, стояща зад СофтУни все още е силна - да споделяш безвъзмездно с другите около теб, за да може на края на всички да ни е добре - да станем заедно знаещи и можещи и да си намерим хубава работа след края на обучението ни тук. И щастливи и т.н. :)"

Освен това идеята е СофтУни да просъществува и да процъфтява, иначе ако фалира след една година, пак ще се оглеждате в кой псевдо-колеж да се запишете, че да вземете нещо като сертификат. Няма как да има СофтУни,  с тези такси и ако се дава стипендия на всички с резултат всичко х 400т., тоест хората трябва да се отсеят някак. На какъв друг принцип предлагате да се определи кой е по-заслужил, не ми е ясно? И наистина, и аз като Юлия не разбирам, който работи така здраво в IT сферата, че за него изпитите тук да са смешни, защо му е стипендия, защо му е СофтУни?

 

Освен това "стипендия" не винаги означава спонсориране с пари заради знание. Има и социални стипендии и разни други видове, това явно е стипендия "за добри резултати" и т.к. не може за всички, допълнителния критерий е "за принос  към СофтУни".

7
12/09/2014 12:01:57
zontak avatar zontak 457 Точки

Юле.. :) Защо се обиждаш веднага не ми е ясно.. Защото бе сред оценяващите? Погледни реално над нещата.. а и не така с това ' някой хора ', след като директно пишеш на мен :) Незная защо си ме разбрала погрешно но пак ще го кажа и се надявам този път да ме разбереш. Нямам нищо против никой от хората, на които е дадена тази стипендия а против начина, по които се съобщава кой, как и защо ще получи тази стипендия. Редно бе да се каже по-рано за да могат някой хора ( не визирам себе си ) да си направят сметка за някой неща, защото както сама виждаш има доста хора които са разчитали на нея и са си мислели, че само с здраво учене вкъщи и силен успех ще я получат ;) Това е все едно.. познавам всички стипендианти лично и съм радостен с това защото са прекрасни хора и винаги са помагали както на мен така и на другите безвъзмездно :) 

ТИ лично как би се почувствала.. ако се занимаваш с програмиране 5 години и си добра в това.. Сложат те с слаби студенти и се наложи да им напишеш проекта.. налага се и да го представиш.., защото те незнаят какво си писала и няма какво да обяснят.. И накрая излизаш ти отпред и ( пак искам да подчертая, че хората, които са оценявали са свясни и готини и не ме искарваи хеитър :) ) те оценяват хора, които са започнали преди 3 месеца да въртят цикли и даже нямат идея какво си писал, какви въпроси да зададът и каква оценка да сложат.. Би ти било приятно да пишеш 3-4 дни код, да си сигурна, че проекта ти е безупречен и накрая да получиш не максимална оценка ? Интересно защо когато господин Наков или които и да било от екипа са оценявали как всички са доволни.. а когато оценяват все още не напълно знаещи хора пълните оценки са само на 10 от екипите ( я има - я не ) и те са на хора, които са в " комисията " .. Оставям на теб ти да прецениш и да ми обясниш като помислиш РЕАЛНО НАД НЕЩАТА а не само да излагаш гледната си точка от страна на член от комисията и да се защитаваш.. все едно те обвинявам в нещо.. :)

Хубаво е, че хората влезли след нас ще бъдат оценявани от нас, защото ще сме отракани и ще знаем кво са писали.. Но някакси не е готино да се оценяваме взаимно при положение, че вчера както се казва.. сме научили какво е асоциативен масив и как се ползва ;) Би било редно първото ниво да се оценява от екипа :)

А ако греша за резултата, и ако има хора които имат максимален резултат и в техния отбор няма член на комисията може да ме киллнете с камъни в вторник ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3
12/09/2014 20:11:18
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.