Професионална програма
Loading...
mihayloff14 avatar mihayloff14 825 Точки

[Useful Info] Курс по алгоритми в Coursera

Здравейте,

Наскоро се регистрирах в coursera и открих много полезни курсове и материали за обучение, които мисля че биха били полезни на всички. Конкретно попаднах на курс по алгоритми:

https://class.coursera.org/algs4partI-006

В момента тече третата седмица от курса и с оглед на по-лекия материал, който предстои за ниво 1 (HTML/CSS), мисля че може да се възползваме от малко екстра подготовка. Предполагам че и от второ ниво може да има някой с желание да изучава подобен материал. Също така, курс по структури от данни и алгоритми в софтуни е предвиден, но чак за второ ниво и не мисля, че ще бъде разглеждана тази област толкова надълбоко, защото се цели обучението да е насочено към практиката.

Алгоритми в практиката ни като програмисти едва ли ще се наложи да ползваме често, но някои казват, че познанието на алгоритми е разликата между добър и лош програмист. Освен това, интервютата за работа във водещи фирми като Google, Facebook и Microsoft основно съдържат въпроси свързани с алгоритми.

Предстои и част втора от гореспоменатия курс, който ще започне от 31 октомври.

7
Общи приказки
Yulia avatar Yulia 1342 Точки

Този курс вече 3 поредни издания го записвам и до никъде не стигам - просто не остава време :X Иначе готино е, че упражненията са на Java, та сега, на който са му "по-свежи" знанията след курса, това би било хубаво продължение наистина :)

1