Софтуерно Инженерство
Loading...
+ Нов въпрос
SvetoslavPorozhanov avatar SvetoslavPorozhanov 1 Точки

Задача 11 Array Manipulator от Методи

Здравейте,

Докарах задачата до 80/100 точки, ако на някой му се занимава да открие грешката. Нарочно направих задачата по дългия начин, за да видя дали ще се получи.

Условие: https://softuni.bg/trainings/resources/officedocument/37892/exercise-technology-fundamentals-with-csharp-january-2019/2237

Решение: https://pastebin.com/gx5qNsNu

Тагове:
0
Technology Fundamentals
iGeorg1ev avatar iGeorg1ev 150 Точки
Best Answer

Здравей,

Изпоти ме яко :) 

Проблемът е в метода, където търсиш първите еди-колко си четни. Така както си го направил работи до момента, в който н му зададеш нули в оригиналния масив. Например масив 1 0 0 1. Метода вижда 2те нули, но ги слага  в брояча за нули, който си му сложил с идеята да брои излишните елементи и след това реже два елемента от масива, който трябва да принтираш. Всъщност обаче тези елементи не са излишни а трябва да бъдат принтирани. Та за го оправих ето така:  https://pastebin.com/JUyKDeL0.

 

1. В първоначалния цикъл, където броиш четните съм сложил брояч на нулите от масива - "истинските" нули.

2. После брояча на "фалшиви" нули го правя да има начална стойност 0 - "истинските нули".

По този начин ако имаш две нули в масива( а те са четни елементи) брояча ти няма да ги изреже, а ще почне да реже чак като намери 3та нула и т. н.

 

Дано да си ме разбрал и да съм помогнал, защото е доста сложно като цяло :)

П.С. Дава 100/ 100.

Иво

 

 

0
SvetoslavPorozhanov avatar SvetoslavPorozhanov 1 Точки

Здравей,

Съжалявам, че те изпотих яко :)

Изненадан съм, че някой е открил проблема и е положил толкова усилия да ми гледа кода. Самият аз не се сетих за случая, в който имаме нула, която трябва да се отпечата без да се реже излишно. Благодаря много. Иначе чак днес взехме лекцията за листове, с които задачата се решава много готино. Нарочно не исках да ги ползвам.

Наистина дава 100/100.

0