Курс Алгоритми - септември 2015

Алгоритми - септември 2015

Срокът е изтекъл
Алгоритми - септември 2015 icon
Присъствено
431 / 450
Онлайн
1068 / 1500

За курса

Умения, които ще придобиеш

  • Дизайн и анализ на компютърни алгоритми
  • Познаване на базовите алгоритми в програмирането
  • Конструиране на рекурсивни, комбинаторни и изчерпващи алгоритми
  • Ползване и имплементация на алгоритми за сортиране и търсене
  • Използване на техниката "динамично оптимиране"
  • Използване на графи за моделиране и решаване на задачи от реалния свят
  • Използване на алчни алгоритмични техники
  • Дизайн на паралелни изчисления с map-reduce в разпределена среда Apache Hadoop

*Моля, докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За всякакъв друг тип грешки, свързани със системата, използвайте формата за обратна връзка."

До кога мога да се запиша и кога стартира курсът?

Обучението стартира на 17 септември 2015 и завършва на декември с провеждане на практически изпит.

За кого е подходящ курса?

Курсът по алгоритми е подходящ за хора, които имат поне основни знания по програмиране.

Кога и къде ще се провеждат занятията?

Занятията се провеждат веднъж седмично като има две възможни групи: всеки четвъртък от 18:00 до 22:00 ч. и всеки петък от 14:00 до 18:00 ч. в сградата на СофтУни. Преди началото на курса можете да изберете кога да посещавате учебнвите занятия - в четвъртък или в петък. Програмата на курса можете да видите в таблицата по-долу.

Какви са формите на обучение?

Имате възможност да изберете дали да се обучавате в присъствена или онлайн форма на обучение:

  • Ако се запишете в присъствена форма на обучение, имате възможност да посещавате занятията на място в университета, да участвате в лабораторни упражнения в учебната зала, имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и да предавате своите домашни за проверка.
  • Ако се запишете в онлайн форма на обучение, имате достъп до всички видео лекции и материали от курса, както и да предавате своите домашни за проверка.

Ще получа ли сертификат след края на курса?

Обучението завършва с практически изпит алгоритмично програмиране (по желание), който представлява решаване на 4 задачи от изучавания материал за 6 часа, с автоматизирана проверка в реално време (judge система). На изпита може да се използват езиците C#, Java и C++. Желаещите да се явят на изпита могат да получат официален сертификат от СофтУни, ако получат оценка над Много добър (5).

Колко струва обучението в курса?

Обучението в курса е безплатно. Единствено желаещите да се явят на изпит и да получат сертификат на Софтуерния университет, заплащат еднократна такса:

УслугаЦена
Записване за курса (присъствена или онлайн форма на обучение)БЕЗПЛАТНО
Записване за изпит до 01.10.2015 г. (включва се и издаване на сертификат)100 лв.
Записване за изпит след 01.10.2015 г. (включва се и издаване на сертификат)200 лв.

Как мога да се запиша?

За да се запишете за курса, кликнете на оранжевия бутон "ЗАПИШИ СЕ" и следвайте стъпките.

След изчерпване на свободните места в присъствена форма на обучение ще остане отворено записването само за онлайн обучение.

Структури от данни и алгоритми

Курсът по Алгоритми допълва курса по Структури от данни в СофтУни, но материалът е така структуриран, че двата курса са независими един от друг и не се очаква да сте преминали единия, за да вземете другия.

Фирми, подкрепящи курса по Алгоритми

Chaos Group logo

Chaos Group е компанията създала един от най-успешните продукти за 3D визуализация – V-Ray. През 1997 г. компанията стартира като студио в сферата на 3D и анимационните услуги. По това време двамата съоснователи на компанията Петър Митев и Владимир Койлазов са студенти във ФМИ и започват да пишат софтуер. През 1999 г. двамата пускат на пазара първия си продукт - Phoenix, софтуер за симулация на флуиди като огън и пушек. Три години по-късно официално е пусната първата версия на V-Ray за платформата 3ds Max и компанията се превръща в световен лидер в предоставянето на иновативни софтуерни решения за архитектурната, мебелната и развлекателната индустрия и сектора за визуализиране.
Днес Chaos Group има офиси в България, САЩ, Япония и Корея, създала е мрежа от 250 дистрибутора по света и в понастоящем е работодател на над 150 души.

Преподаватели

nakov avatar
Светлин Наков

Светлин Наков има 10-годишен опит като състезател по програмиране с десетки награди от състезания, конкурси и олимпиади по информатика и състезателно програмиране, включително 4 медала от международни олимпиади по информатика. Бил е треньор на ученически и студентски отбори по алгоритмично програмиране. Наков има над 15-годишен опит като софтуерен инженер, мениджър на софтуерни проекти, консултант, лектор и предприемач с богат опит в .NET and Java EE platforms, информационни системи, бази данни, уеб разработка и софтуерно инженерство. Той е автор на 7 книги за компютърно програмиране и софтуерни технологии, C# и Java, както и на десетки технически и научни публикации. Светлин Наков има докторска степен в областта на компютърните науки, носител е на Наградата на Президента на Република България “Джон Атанасов”. Още информация: http://www.nakov.com.

LinkedIn
georgi.stef.georgiev avatar
Георги Георгиев
Георги Георгиев започва да участва в състезания по програмиране и ИТ като ученик, като първите му по-сериозни успехи в национални и международни състезания, са свързани с 3D графика и симулатори, най-вече проектът DrifveFreeZ. Жоро е водил курсове по C#, C++, JavaScript, Windows 8 WinRT, XAML, WinJS, както и няколко семинара за 3D графика с OpenGL, WebGL, изчислителна геометрия, има познания в работата с физични библиотеки като Bullet, и пише Java в проект, свързан с анализ на телеметрия на състезателни коли. Блог: http://itgeorge.net.
Deuce avatar
Драгомир Драганов
Драгомир Драганов е завършил бакалавърска степен в СУ, специалност Софтуерно инженерство и магистърска степен в НБУ, специалност IT project management. Започва да се занимава със състезателно програмиране и алгоритми в гимназията, а от 2010 г. се занимава и професионално с разработка на приложен софтуер. Работил е по военни проекти, корпоративни системи за мониторинг на дейности, back-end на мобилни приложения. В момента работи за една от големите компании в английския онлайн хазарт - Bede Gaming, като е част от back-end екипа в София. Основните му интереси са софтуерната архитектура и дизайн, както и някои не толкова програмистки теми като гъвкави методологии и управление на промените.
n4sk0 avatar
Атанас Добрев
Атанас Добрев се занимава със състезателно програмиране от 5-ти клас. Работил е по два успешни стартъпа. Единия в България - Нимеро. Другият в силициевата долина - Leanplum. Атанас има над 5 години професионален опит в сферата на софтуерната разработка и преподавателски опит във ФМИ на Софийски университет. Пише на iOS, C++, Java, Python, JavaScript, .NET. Обича да пише качествен, надежден и ефективен код, ползвайки добре подбрани структури от данни и ефективни алгоритми.
LinkedIn
psabev avatar
Петър Събев
Петър Събев е бивш олимпиец по информатика и настоящ QA мениджър. Бил е програмист, документатор, техническа поддръжка и проектен мениджър, но най-много обича тестването в най-сложните му варианти. Вярва в Дядо Коледа, в извънземни и в това, че един наистина добър QA трябва да разбира нещата и да може да програмира не по-малко от един developer. Петър е бивш състезател по информатика. В момента се интересува от QA, независимо от езика и платформата. Много обича алгоритми и оптимизации на код, силен интерес към софтуерна сигурност. Блог: http://www.peter.and.bilyana.net.
LinkedIn
iashu avatar
Явор Никифоров
Явор Никифоров има многогодишен опит в обучението на деца и възрастни, не само като учител по информатика в Софийската математическа гимназия и други академии и школи, а и като ръководител на едни от най-успешните състезатели по програмиране у нас сред малчуганите. Явор е награден с приза "Учител на годината" по информатика.
iordan_93 avatar
Йордан Даракчиев
Йордан Даракчиев е програмист и преподавател по призвание. Завършил е софтуерната академия на Телерик и от тогава работи като freelancer и води обучения за софтуерни инженери. Обича да се бори с трудни задачи и да предлага елегантни решения. Ученето на нови технологии му е ежедневие. Освен програмирането и алгоритмите, другата му страст е да изучава квантова физика и нейните закони.
LinkedIn