Курс Databases Advanced - Entity Framework - февруари 2017

Databases Advanced - Entity Framework - февруари 2017

18 февруари 2017 09 април 2017 15 кредита
Databases Advanced - Entity Framework - февруари 2017 icon

За курса

Ще разгледаме в детайли работата с една съвременна ORM технология: Entity Framework (EF), която е на практика стандарт за ORM в C# и .NET приложения. EF позволява mapping между релационна база и обектно-ориентиран модел чрез подходите "database first" и "code first" и предоставя мощно обектно-ориентирано API за заявки към базата данни и извършване на CRUD операции. Ще демонстрираме утвърдени практики при изграждане на database layer на сложни системи чрез шаблоните "Repository" и "Unit of Work".

По време на курса ще бъде разработен практически екипен проект, който включва практическо използване на различни DB сървъри (SQL Server, MySQL), платформи и технологии за достъп до данни (ADO.NET, Entity Framework и други) и импорт и експорт към различни формати за данни (JSON, XML).

Умения, които ще придобиеш

  • Изработване на дизайн на база данни
  • Използване на подходи за създаване на база данни Code First и Database First
  • Работа с база данни посредством ORM работни рамки
  • Работа с различни формати данни - XML, JSON

За курса

*Моля, докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За всякакъв друг тип грешки, свързани със системата, използвайте формата за обратна връзка."

Преподаватели

Gesh4o avatar
Георги Стоименов
Георги отскоро се занимава с програмиране, но то много бързо се превръща в негова страст и той много скоро започва да отделя часове всеки ден, за да подобри познанията си в областта. Предизвикан от собственото си любопитство и желание за самоусъвършенстване, той използва и търси най-различни източници, за да постигне това.  Георги бива избран за стипендиант в СофтУни, а впоследствие и за лектор.
LinkedIn
viktor.pts avatar
Виктор Костадинов
Занимава се любителски с програмиране и скриптиране още в прогимназията. По време на формалното си обучение разработва и поддържа сайт на университетската си група за споделяне на учебни материали. Интересува се от астрономия и разработка на игри. Учи като стипендиант в Софтуерния Университет с високи резултати.