Курс Java Advanced - януари 2017

Java Advanced - януари 2017

16 януари 2017 19 февруари 2017 6 кредита
Java Advanced - януари 2017 icon

За курса

Курсът Java Advanced разглежда платформата Java, както и работата с езика на ниво над началното. Това включва писане на код (coding skills), решаване на проблеми от средно-алгоритмичен характер (problem solving skills), запознаване със стандартнатите инструменти за работа (JDK) пр. инструменти за текстообработка, линейни и дървовидни колекции и работа с файлове и директории. Обръща се внимание на парадигмата функционално програмиране, както и на основния инструмент залагащ на нея - Java Stream API за обработване на потоци от данни. В курса ще се разгледа и асинхронно програмиране, а през цялото време на обучение курсистите ще са разделени на отбори, които ще трябва да направят практически проект. Средата за разработка, която ще се използва от трейнърския екип е IntelliJ IDEA, но всеки курсист е свободен да използва инструменти по предпочитание.

Умения, които ще придобиеш

  • Работа със стандартната библиотека на Java платформата
  • Базово алгоритмично мислене
  • Използване на правилните структури от данни
  • Обръщане на внимание на бързодействието на кода
  • Поглед над граничните случаи

За курса

*Моля, докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За всякакъв друг тип грешки, свързани със системата, използвайте формата за обратна връзка."

Преподаватели

iludart avatar
Петър Пенев
Петър има формално образование в сферата на икономиката и маркетинга. Няколко години се занимава с продуктов мениджмънт в автомобилния бизнес като в това число води и множество продуктови обучения. При първия си досег със софтуерните технологии веднага се запалва, а малко по-късно решава изцяло да се захване с програмиране. Интерес за него представляват най-вече структурите от данни и алгоритмите. От скоро е и трейнър в Софтуерния Университет.
LinkedIn
DJBuro avatar
Венцислав Иванов
Венцислав открива страстта си към осигуряването на качеството на софтуера и записва направлението "Осигуряване качеството на софтуера и автоматизирано тестване". Завършва направлението с отличен. В последната една година се занимава с автоматизация на тестването в уеб среда.
LinkedIn
Ivanov.Ivan avatar
Иван Иванов
Иван има интереси в програмирането от няколко години. Учи в СофтУни. Взема изпитите с отличие. По – дълбоките му интереси са в сферата на Java технологиите и в частност WEB технологиите като Spring, Vert.x  и други. В свободното си време разработва библиотеки за улеснение на работата на програмистите. От скоро е и трейнър в СофтУни, включвайки се главно в Java курсовете
LinkedIn