Курс C# Web Development Basics - януари 2017

C# Web Development Basics - януари 2017

23 януари 2017 05 март 2017 12 кредита
C# Web Development Basics - януари 2017 icon

За курса

В курса по основи на уеб програмирането, ще ви запознаем с основни принципи на уеб разработката като HTTP протокол, сесии и начините на запазване на състоянието, кеширане на данните, различните протоколи за пренос на данни, сигурност.

Ще напишем собствен MVC framework на базата на C# и MS SQL Server, с отделяне на модели, изгледи и контролери, с front-controller и router, с поддръжка на всички базови функционалности, необходими за едно съвременно уеб приложение: визуализация на данни, таблици, CRUD операции върху данните, форми, страниране, валидация, нотификации, потребители, сесии, login/logout и други. На практика ще се научите да създавате собствени уеб приложения с C# и SQL Server и ще разберете как работят уеб приложенията като структура и как работи MVC (model-view-controller) технологията при съвременните уеб приложения. В този курс се полагат основите на важни принципи заложени в следващите курсове и използвани в технологиите, които ще бъдат изучавани.

Умения, които ще придобиеш

  • Работа с уеб сървъри
  • Познания по създаване и стилизиране на съдържание
  • Управление на състоянието
  • Създаване на архитектура на уеб приложение
  • Създаване на уеб приложения от нулата
  • Овладяване на архитектурния шаблон MVC

За курса

*Моля, докладвайте само грешки в материалите към лекцията. За всякакъв друг тип грешки, свързани със системата, използвайте формата за обратна връзка."

Преподавател

Bojo96 avatar
Божидар Гевечанов
Божидар е от топ студентите на випуск септември 2015. От април 2016 започва работа в СофтУни, като се занимава основно с .NET. В свободното си време разработва мобилни и десктоп игри на Unity3D.
LinkedIn