Loading...

Code to success - интервю с Кристиан Любенов

avatar Соня Аврамова 2 минути
Code to success - интервю с Кристиан Любенов

В нашата нова рубрика ще ви споделяме вдъхновяващи интервюта с едни от най-успешните ни курсисти като разберете повече за тях - как са разбрали, че програмирането е в кръвта им, какво ги мотивира да се развиват, кои са били най-големите им трудности и други интересни въпроси. Защо 12+ часа на ден програмиране нe плашат Кристиан, а го мотивират да се развива, следвайки своята мечта - да работи в световен IT гигант, прочетете в следващите редове. 

Здравей, Кристиан! Можеш ли да се представиш с няколко думи за читателите на нашия блог?

Здравейте, казвам се Кристиан Любенов и работя в IT сектора над 2 години и половина. Разработвам web приложения основно върху C# и .NET платформата.

Какво те привлече към програмирането?

Към програмирането ме привлякоха няколко неща: огромният потенциал за личностно и кариерно развитие, възможността да правя софтуер, който да се ползва по целия свят, както и постоянното учене на нови технологии.

Какви програмни езици владееш и защо избра точно тях?

Силата и страстта ми е C# и .NET като също така владея и Javascript на добро ниво. Любимата ми технология за момента е ASP.NET Core.

Как научи за Софтуерния университет?

В началото на 2014 година се бях запалил да гледам видеа за бази данни, водени от Светлин Наков и едни приятели ми казаха: 

"Знаеш ли, Наков ще открива Софтуерна Академия и ние ще я записваме."

В крайна сметка те се отказаха и само аз записах. И така започна моят СофтУни journey :)

В каква форма се обучаваш и защо избра именно нея?

Присъствена - като човек, който нямаше опит с програмирането, единственият вариант за мен беше да се отдам изцяло и да кодя 12+ часа на ден, за да наваксвам тази липса на опит с яко hard work.

Каква беше най-голямата трудност за теб по време на обучението ти в Софтуерния университет?

Началото.

Жените или мъжете са по-добрите програмисти?

Със сигурност жените програмисти са в пъти по-малко от мъжете, но кой е по-добър още не е доказано! :) 

Каква е настоящата ти работа, свързана ли е с програмирането?

В момента работя като .NET developer в една от топ 5-те компании за sport betting в Европа.

Как се виждаш след 5 години в професионален план?

Аз лично предпочитам да планирам в по-малки и последователни стъпки, но мога да кажа, че една моя мечта е един ден да работя в някой от световните IT гиганти. :)

И накрая - какво ще посъветваш всички бъдещи курсисти, на които им предстои да започнат обучение в Софтуерния университет?

Да не се отказват. Моят съвет към всеки, който се е насочил към тази професия е, че обучението в Софтуерния университет си заслужава. Смятам, че всеки завършил професия там, излиза като добър Junior developer.

За още успешни истории, следете новата ни рубрика "Code to success"! Ако имате и вие вдъхновяваща история, която искате да споделите с нас, може да пишете на sonia@softuni.bg. A ако искате и вие да сте на мястото на нашите успешни курсисти, направете първата крачка като кандидатствате за безплатния курс Programming Basics от ТУК