Loading...

Java Enterprise Edition – как можете да станете част от нещо голямо

avatar Георги Дуранкиев 2 минути
Java Enterprise Edition – как можете да станете част от нещо голямо

Очевидно е за всички колко голяма част от услугите от които се възползваме, продуктите, които закупуваме и малките части от ежедневния ни живот се осъществяват изцяло в дигиталния свят. Някога замисляли ли сте каква е разликата между което и да е случайно приложение, с което сте се срещали и огромните платформи, обслужващи стотици хиляди потребители всеки час? Разликата лежи в това, че вторите използват технологии именно като Java EE – набор от APIs, библиотеки и приложения, които ви осигуряват надеждност, способност за разрастване и бърза реакция при нужда от поддръжка.

Въпреки че днес има огромен брой алтернативни технологични рамки и интерфейси за други езици, Java EE има няколко основни предимства. Представяме ви най-важните няколко от тях:

Java EE съществува от почти 17 години

Платформата е представена за пръв път през декември, 1999 г. Това значи, че в момента на писането на тази блог статия, Java EE е почти на седемнадесет години. Всичкото това време е позволило не само на технологията, но и на общността, изградена покрай нея да се развие неимоверно много, предлагайки възможност за специализирана разработка. Било то от банки, болници или други учреждения, които се нуждаят от стабилна и надеждна система, J2EE се използва от повече от десетилетие, което ви предоставя огромен брой ресурси ако решите да започнете развитието си в областта.

Поддръжката на Java EE ще продължи и в бъдеще

Въпреки, че отскоро се спекулира, че компанията зад Java EE – Oracle – смята да прекрати или поне намали поддръжката на платформата, за да се концентрира върху други начинания, самата компания твърди друго. Като част от Java стандарта, Enterprise Edition трудно би била прекратена или изоставена, тъй като все още се използва от безбройни уеб приложения, социални платформи, предприятия и други. Очаква се осмата версия да бъде пусната в употреба през първата половина на следващата година.

Java EE ви дава шанса лесно да станете част от нещо голямо

Споменавайки дългогодишното съществуване на платформата не се изчерпва с това, че ресурсите за нейното изучаване и използване са отвъд желанието за преброяване на когото и да е. Самият език Java съществува от много повече време, което го прави един от най-широко приложимите езици, с които разполагаме. Въпреки, че разработката на едно приложение би отнела по-дълго, резултатът, до който ще достигнете винаги ще е надежден, оптимизиран и готов за усилена употреба.

Ако желаете да се запознаете със спецификите на платформата, всички възможности, които ви дава или просто сте любопитни, то новото ни безплатно обучение е точно за вас! Станете част от курса Java EE Fundamentals – септември 2016, който ще се провежда всеки понеделник от 18:30 ч., започвайки от 19-ти септември!