Предимствата на разработката със Symfony

Предимствата на разработката със Symfony

avatar Georgi Durankiev 1 минута
Предимствата на разработката със Symfony

Според създателите на технологичната рамка, Symfony е „набор от PHP компоненти, технологична рамка за уеб приложения, философия и общност, работещи заедно в хармония“. Описанието не е далеч от истината, тъй като Symfony  е една от водещите рамки, които са създадени за и работят на PHP. По статистика на създателите ѝ, тя има над 300 000 разработчици, които активно я използват и над 29 милиона месечни сваляния на рамката. Компонентите, от които е изградена се използват и от други огромни проекти като Drupal, Laravel, Magento, Joomla, и още много други. Ето защо те избират точно нея:

5. По-бърза и по-лека

В самата си концепция, Symfony е създадена с фокус над оптимизацията на техническото ѝ представяне. Това значи по-малко използвана памет, ефективно усвояване на наличните ресурси и посредством това – по-бързо зареждане на вашия уебсайт.

4. Безкрайно гъвкава

Рамката ви предлага както Full Stack версия, която може да покрие всички потребности на проекта ви, така и т.нар. brick-by-brick версия, която ви позволява да внедрите единствено функционалността, която ви е нужна. Освен това разполагате и с microframework версия, която ви позволява да внедрите определена част на функционалността на тази рамка в своя такава.

3. Възможност за разширяване

За работата си, Symfony използва удобен модел на добавяне и подобряване на функциите си чрез т.нар. “bundles”. Това са отделни, независими модули, които съдържат нужните ви обновления и могат да бъдат използвани без да има нужда от цялостна промяна.  

2. Стабилна е

Всички големи версии на Symfony се поддържат от SensioLabs в период от 3 години. Самото ядро на рамката е с доживотна поддръжка в отношение на стабилността и сигурността си. Дори и новите ѝ експериментални версии идват с гаранция за съвместимост с главните такива.

1. Позволява ви да работите с удоволствие

Symfony е създадена и с грижа към вас – разработчиците по целия свят. Определени нейни функционалности се грижат за най-неудобните и скучни задачи, за да можете вие да се концентрирате над това, което наистина ви доставя удоволствие – изграждането на едно цялостно приложение.

Точно това удоволствие иска да ви донесе курса Основи на Symfony - май 2017, който ще започне на 17-ти май и ще ви запознае с всичко нужно, за да започнете да се занимавате с разработката чрез рамката.

До края на записването остават броени дни, така че побързайте и запазете своето място още днес!