4 Arduino проекта, които заслужават интереса ви

4 Arduino проекта, които заслужават интереса ви

avatar Georgi Durankiev 2 минути
4 Arduino проекта, които заслужават интереса ви

Arduino, както може би вече знаете е open source платформа за изработка на прототипи и финализирани устройства, които имат нужда от микроконтролер – един своенравен дигитален мозък. Но това звучи доста скучно, нали?

Истината е, че с Arduino можете да изработите всичко от интелигентни чорапи до реплика на кодираща машина от втората световна война. Този път, обаче, ние искаме да ви запознаем с още няколко проекта, които също заслужават вашето внимание. Дали ще ви послужат като вдъхновение или като забавление няма значение за нас, така че нека преминем направо към интересната част:

The Eye Writer

Този проект печели точки за иновация, тъй като представлява напълно достъпна и лесна за използване система за следене на очите ви и използването на това движение за рисуване или писане. Това може да представлява нещо повече от забавен проект, а именно помощ за хора, които имат затруднения в движението на ръцете си. Проектът може също лесно да бъде приспособен за други функции, за които бихте имали нужда от използването зрението за посочване на точки по екрана.

Power Laces

Вероятно сте гледали „Завръщане в бъдещето“ и се сещате за иконичните Nike маратонки, които се завързваха сами около крака на носещия ги. Е, сега и вашите обувки могат да се пристягат около глезените ви с различно ниво на успех с проектът Power Laces.

Уловката?

Огромен електромотор на глезенa ви!

The Inebriator

The Inebriator е един истински оригинален проект, който, освен че може да изпълни функцията стояща зад името му (inebriate – опиянявам), може да послужи и като отлична тема за разговор с всеки, който се доближи до него. Целта на The Inebriator е да прави коктейли и да ги смесва с точността на машина, а вашата – да им се насладите с удоволствие и много точна мярка :D.

Arduino Phone

Вървите по улицата. Телефонът ви звъни. Изваждате го от джоба си (в който едва се е побрал) и провеждате кратък, мистериозен разговор. Питат ви какъв е този телефон, а вие можете с гордост и добре премерена ехидна усмивка да им отговорите

„Сам си го направих“

След като на пазара беше пуснат достъпен GSM shield за Arduino, беше въпрос на време някой да го приспособи към завършено устройство, достойно да се нарече „телефон“. Можете да видите как да направите собствен такъв от страницата на проекта.

Всичко, което стои между вас и необятния свят на странни и странно забавни устройства е това, че ви е нужно умението да разработвате пълноценно с платката. Него можете да получите от новото ни обучение - Първи стъпки с Arduino - май 2017.

То ще започне на 16-ти май, а записването за него вече тече – запазете своето място в залата още днес и се запознайте с всички начини, по които можете да осъществите идеите си!