Loading...

Някои от най-популярните HTML & CSS проекти!

avatar Катерина Костадинова 2 минути
Някои от най-популярните HTML & CSS проекти!

Способностите на HTML и CSS са далеч по-всеобхватни от очакванията на много от нас. Те стоят зад редица популярни проекти, които виждаме непрекъснато в ежедневието си и използваме, за да покриваме различни свои необходимости. Днес ще ви представим част от най-известните в съвремието проекти, изградени единствено чрез HTML и CSS, за да се убедим в невероятните им функционалности и качества:

1. Angry Birds

Source: Web Design Facts

Вероятно няма човек днес, който да не разпознава смешните личица на пилетата от популярната поредица игри "Angry Birds"! Те от години вече владеят сърцата и пространството на мобилните телефони на редица от нас и има защо това да е така. Знаехте ли обаче, че дизайнът на геройчетата е изграден основно чрез CSS? Вдъхновени от това, редица популярни сайтове в интернет пускат подробни туториъли за изграждане на CSS ядосана птичка. 

2. Tesla Cybertruck

Source: WikiMedia

Cybertruck е революционен модел автомобил, пуснат през ноември 2019 от Tesla. Много хора се впечатлиха изключително много от неговата визия, а други го намразиха още с първия хвърлен поглед. Независимо вие от коя страна на спектъра сте, не можем да скрием, че дизайнът не е нещо, което сме очаквали или виждали някога, и определено впечатлява с грубите си футуристични линии. Ето обаче нещо още по-впечатляващо - смелият вид на Cybertruck е изграден изцяло на CSS! В това видео можете да разгледате обстойната разбивка на кода.

3. The Simpsons

Source: CSS Design Awards

Дизайнерът Крис Патъл пресъздава героите от анимационната поредица The Simpsons, единствено чрез CSS! Разкрива информацията за тяхната разработка пред аудиторията, като разказва как "разбива" лицето на всеки герой на по-малки форми, след което отново слива елементите заедно и им вдъхва живот, като успява да накара очите им да се движат. 

4. Редица HTML5 игри

Source: Tutorialzine

HTML5 бива използван за изграждането на редица популярни и обичани игри. От споменатата вече Angry Birds, чиято версия за браузър пък е изградена именно с HTML5, до много други имена, като Swooop, Sinuous, Cube Slam, The Wizard и т.н. С две думи - възможностите са необятни, особено ако имаме необходимите знания и развинтим въображението си!


Не пропускайте да се включите в предстоящия курс HTML & CSS - февруари 2020, по време на който ще можете да положите основите си в областта на HTML5 и CSS3! Обучението е с цялостна практическа насоченост, за да можете бързо и ефективно да усвоявате всички нови знания. За повече информация и записвания - кликнете ТУК!