Loading...

"Programming Fundamentals ни позволява да надникнем в естеството и сложността на работата на програмистите" - Мариела Петрова

avatar Катерина Костадинова 2 минути
"Programming Fundamentals ни позволява да надникнем в естеството и сложността на работата на програмистите" - Мариела Петрова

Мариела Петрова е част от екипа на СофтУни, като в момента работи активно по проекта "Interactive" и заедно с това отговаря за стажантската програма на СофтУни. Тя споделя за себе си: "Попаднах тук поради същите причини, поради които и всеки друг студент, тъй като моята история със СофтУни започна първо с обучение. Основната ми мотивация беше желанието ми за по-добро бъдеще и възможности за реализация в сферата." За нея работата е вдъхновение и кауза сама по себе си, затова продължава усилено и активно да допринася с присъствието си при нас.


Днес Мариела ще ни разкаже повече за развитието в сферата на програмирането и стартиращият през май модул "Programming Fundamentals":

Защо да изберем сферата на софтуерното инженерство за своето развитие?

ИТ сферата предоставя толкова възможности, колкото са мечтите на човек. Изборът е лесен, защото предимствата са много. Това, което трябва да се има предвид, подхождайки към тази сфера, е че изисква много отдаденост и мотивация. При наличието и на двете, успехът би бил категоричен.

Какво представлява Fundamentals модулът и на какво ще се научим в него?

Fundamentals модулът, както подсказва името му, е основата, върху която всеки курсист е необходимо да стъпи, за да продължи напред към която и да е от професиите. Поставя всеки пред предизвикателството на алгоритмичните задачи и позволява на всеки да надникне в естеството и сложността на работата на програмистите.

Какви са възможностите, след като завършим Fundamentals модула?

След Fundamentals модула нашите курсисти имат възможност да кандидатстват и вземат участие в стажантската ни програма. Това е възможно само при отлични резултати и онази отдаденост и мотивация, за която споменах преди малко. Стажантите ни дейно участват в работата на Training екипа. Към момента са над 12 и се гордеем с тях, защото постигат страхотни успехи и като студенти, и на по-късен етап при реализация в сферата. Мисля, че тайната на гарантирания успех при тях е, че участват в работата по курсовете ни, докато се обучават в тях. Това им дава сериозно предимство пред останалите курсисти. Те пишат и провеждат изпити, участват в Софтуниада. Двама от нашите стажанти тази година се явиха на Софтуниада и след като си решиха задачите, продължиха участието си като квестори. За такава мотивация говорим.

Това би била много добра стъпка напред, тъй като на този етап все още е доста рано да се говори за кандидатсване за работа. Необходимо е да се премине и през няколко от професионалните модули.

Кое е най-важното, което би посъветвала бъдещите софтуерни инженери и текущи курсисти на СофтУни?

Грабете с пълни шепи и се забавлявайте докато сте тук. СофтУни е място, където се случват магии. Не е защото имаме магьосници по стените, а защото целият ни екип е страхотен, обществото ни от студенти е невероятно и всеки може да открие тук новата си социална среда. При мен със сигурност се случи. Бях студент 2018-та година, след което стажант и след един сезон станах част от екипа.

Ако интервюто с Мариела ви е вдъхновило и искате да положите ключовите фундаменти на своята бъдеща кариера като софтуерни инженери - запишете се за предстоящия модул Programming Fundamentals още днес! Присъствените места се изчерпват бързо, така че не се бавете - очакваме ви с нетърпение!