Конвертиране на градуси от °C към °F
От известно време си блъскам главата как ще стане тази задача, но дори не мога да измисля началото. Ако някой може да ме светне ще съм много благодарен :)
От известно време си блъскам главата как ще стане тази задача, но дори не мога да измисля началото. Ако някой може да ме светне ще съм много благодарен :)
var C = double.Parse(Console.ReadLine());
var F = C * 1.8 + 32;
Console.WriteLine(Math.Round(F,2));
Ще издивея с тия конвертори... ако може малко помощ и за 13. Конзолен конвертор: USD към BGN
Моят е това:
double USD = double.Parse(Console.ReadLine());
double BGN = 1.79549*USD;
Console.WriteLine(Math.Round(BGN, 2) + " BGN");
ПП: Приготви се психически за следващия многвалутен конвертор
Мдам той е най ужасен
var Celsius = double.Parse(Console.ReadLine());
var Fahrenheit = Celsius * 1.8 + 32;
Console.WriteLine(Fahrenheit);
Ето един Basic вариант :)
Ето го и моето решение.
Console.Write("Celsium: ");
var F = C * 1.8 + 32;
Console.WriteLine("Fahrenheit: " + Math.Round(F, 2));
Не знам с какъв език си . Но за С # пробвай следното
var C = double.Parce(Console.ReadLine());
var F = C * 1.8 +32;
изпиши го на конзолата и го закръгли с до втория знак след десетичната запетая пардон точка
нали на Български е различна математиката ползуваме десетична запетая. Желая ти успех
Ето и моето предложение:
import java.util.Scanner; public class CelsiumToFahrenheit { public static void main(String[] args) { Scanner scanner = new Scanner(System.in); double C = Double.parseDouble(scanner.nextLine()); double formulaF = C * 1.8 + 32; System.out.printf("%.2f", formulaF); } }
Не знам дали искаш целия отговор или само формулата, но ето ти всичко ;д
#include <iostream>
#include <cmath>
using namespace std;int main(){
double c;
cin >> c;
doublе f = c * 1.8 + 32;
cout.setf(ios::fixed);
cout.precision(2);
cout << f << endl;
return 0;
}
Може дори да потърсиш някоя кеширана версия на форума на „Телерик“, там със сигурност ще има още по-стари подобни теми, понеже тази е само на две години и половина. ;-Р
var F = C * 1.8 + 32;
Console.WriteLine(Math.Round(F,2));
eyelash extensions columbus oh Great content and will certainly come back again, good job
Виж как го направих аз ....формулата я откраднах от Уикипедия. :)
Ами да, то така се научава в началото, иначе няма как да знаем. Освен това, в условието на задачата точно това пишеше, доколкото си спомням, да потърсим формулата за преобразуване от целзии във фаренхайт. И другото е код. :)
Благодаря много. Не съм бил далеч от истината, но нямаше да се сетя. :)