Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5296 Точки

Azure hosting for ASP.NET MVC Projects

Здравейте колеги,

Много от вас ме питаха къде могат да си хостнат ASP.NET MVC проект с SQL Server database.

Най-лесно е в Windows Azure - cloud платформата на Microsoft. Можете да се регистрирате там през DreamSpark: https://www.dreamspark.com/Student/Software-Catalog.aspx. DreamSpark е студентски сайт, от който ако сте студент в някой университет (например в ТУ-София, СофтУни или Софийски университет), можете да си направите регистрация и да си теглите лизензиран Microsoft Software:

  • Visual Studio
  • Windows Server
  • SQL Server
  • PluralSight - технологични видео уроци за програмиране - 3 месеца free
  • Windows Azure - безплатен лимитиран акаунт

Напомням, че всички активни студенти в СофтУни могат да се регистрират безплатно за DreamSpark през студентския си мейл (someone@students.softuni.bg), който е хостнат в Office 365 инстанцията на СофтУни: http://students.softuni.bg. Такъв студентски мейл получавате при прием в СофтУни (пращаме ви user + password на мейла от вашия СофтУни акаунт).

След регисттрация в Office 365, имайки студентски мейл адрес (someone@students.softuni.bg), можете да се регистрирате в DreamSpark.com и да си валидирате студентски статус, въвеждайки студентския си мейл (на него се получава код за активация).

От DreamSpark.com можете да си направите безплатен акаунт за Azure (без да въвеждате кредитна карта). В Azure можете да си правите безплатна SQL Server база данни (до 32 MB) и да хоствате безплатно ASP.NET MVC уеб приложения (Azure Web Sites). За приложенията в Azure при безплатния плат от DreamSpark има ограничения за CPU + network traffic + други. В крайна сметка получавате сайта си на публичен Internet адрес от сорта на http://nakovapp.azurewebsites.net.

Друга безплатна алтернатива е .NET cloud хостинг платформата AppHarbor: https://appharbor.com. Регистрацията в нея е лесна, без кредитна карта, но качването на приложение изисква малко повече усилия от Azure. При него приложението излиза достъпно в Интернет от адрес като този: http://nakovmessages.apphb.com.

Напомням на всички, че за практическите пректи в Tech модула в СофтУни не се изисква да са качени в Интернет (това е само по желание на екипа, който ги разработва). Можете да защитите проекта си като го покажете от вашия лаптоп по време на защитата, без да е качен в Интернет.

За PHP и JavaScript хостинг можете да ползвате студентските промо-кодеве за SuperHosting.bg. Можете да защитите проекта си и като го покажете от вашия лаптоп по време на защитата, без да е качен в Интернет.

За free Java хосинг може да ползвате Heroku: https://www.heroku.com/java. Можете да защитите проекта си и като го покажете от вашия лаптоп по време на защитата, без да е качен в Интернет.

Наков

yassen298 avatar yassen298 26 Точки

Благодаря!

0
peshoStoyanov avatar peshoStoyanov 4 Точки

Здравейте, 

на този линк в DreamSpark https://www.dreamspark.com/Product/Product.aspx?productid=99 дава следния резултат:

https://drive.google.com/file/d/0BzX8Icc-l7-FVmhOU0dKN3hWVDQ/view?usp=sharing

Oops!

DREAMSPARK IS NOT AVAILABLE.

This offer is only available to DreamSpark members.

 

Ако някой е успял да си направи безплатен Azure account междувременно да сподели как smiley 

0
alex1966 avatar alex1966 255 Точки

При мен е същото, аз също не можах да си направя безплатен Azure, споделих с екипа на СофтУни, но те нямаха обяснение за случващото се, и просто търсихме други хостинг платформи.
EDIT: Ако някой от екипа има решение моля да сподели, че и без това не остана много време.

0
28/08/2016 20:49:46
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5296 Точки

За съжаление нямам решение на въпроса. Мога да ви убедя от личен опит, че сблъсъкът с техническата поддръжка на DreamSpark е доста неприятен и ще ви отнеме много време и нерви, но не пречи да докладвате проблема. Ако никой не г докладва, никой няма да го оправи, нали? Има ли доброволец?

До тогава начинът да пробвате Azure е безплатен акаунт, но ще ви иска кредитна карта и хич нее  трудно да си купите нещо после докато се ровите без да искате и да ви начисли някакви пари на картата. Случвало се е с Amazon, ама те са подобни -> искат карта и гледат да ти продадат нещо докато цъкаш, без да разбереш.

Наков

2
28/08/2016 23:42:31
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5296 Точки

Пуснал съм още инфо за DreamSpark / Imagine програмата и студентските Azure акаунти тук: https://softuni.bg/forum/13434/registraciya-v-microsoft-imagine-dreamspark-pluralsight-azure-jetbrains-za-softuni-studenti-kak-se-pravi.

За съжаление грешката "Oops! MICROSOFT IMAGINE IS NOT AVAILABLE. This offer is only available to DreamSpark members." при отваряне на https://account.windowsazure.com/signup?offer=MS-AZR-0144P още си я дава.

Можете да пуснете support ticket и да се оплачете тук: http://catalog.imagine.microsoft.com/en-us/Support. Колкото повече студенти се оплачат, толкова нараства шансът да се реши проблемът. Помните ли липсата на осветление пред СофтУни. С мнго мрънкане въпросът се реши (макар и след година).

Наков

1