Позволени технологии за проекта
Здравейте, искам да попитам позволено ли е да се използват готови free HTML&CSS templates, естествено минали през махане на много неща и добавяне на мои, но запазване на визията като цяло, или трябва да си направя всичко от нулата? Става въпрос за самостоятелен проект, освен това имам намерение да използвам ASP.NET MVC.
Мен притеснението ми беше, че взимам готова визия. Имам желание по-скоро да работя върху функционалностите на блога, отколкото върху визията, което отнема време, а и работя сама. Това, което ще надградя реално е допълнителни функции. Надявам се, че не би било проблем :)
Всичко, което го има в интернет и е достъпно за теб е позволено, никой не може да те спре да послзваш template, но е хубаво да знаеш как работи. Аз лично виждам един хубав template, свалям го, разглеждам кода и се опитвам да си го пригодя по личните си предпочитания. Не е ок да имаш в проекта нещо, което е 100% copy/paste. Това е мое мнение, дори и да го направиш никой няма да ти отнеме точки за това.
Аз също мисля, че не е добре да вземеш нещо без дори да знаеш как работи, а и имам намерение да си редактирам кода според моите нужди, просто не бях наясно дали имам право да го правя :) Благодаря за информацията, надявам се, че няма да имам проблем.