Rendering issue
Не успявам на рендърна нито .avi нито .bmp, защото (предполагам) сцената е твърде тежка. Програмата ми забива още в началото. Как да олекотя сцената?
Не успявам на рендърна нито .avi нито .bmp, защото (предполагам) сцената е твърде тежка. Програмата ми забива още в началото. Как да олекотя сцената?
И аз имам същият проблем , в интернет има клипчета за как да си оправиш 100% usage на диска с disable на BITS ot run - > services.msc , но при мен ефекта е нулев, пусна ли batch render на maya 3 key frame-a ми ги обработва 15 мин
С амбиентната светлина в сцената ми се получи много дразнещо трептене по прозорците на сградите. Опитах поне 10 варианта с настройки и пак същото. Накрая я замених със зонална, но клипчето се получи мрачно. От какво може да е това трептене? Не ми се рендват прозрачните повърхности правилно...
Вижте колко по колко mb са ви сцените. Винаги имайте предвид, че светлните много тежат. И като пуснете рендер и всичко свършва. Трябва да си познавате машините. Ако имате много светлини, някакви неизчистени (скрити) обекти и неизтрита история на тези обекти нищо чудно да ви крашва. Моята сцена е 44 мегабайта с 2 лампи, 6-7 дървета и 7 сгради и дори моя комп крашна на два пъти (а той хич не е слаб), и все при бач рендването. Има явно някакъв проблем с avi формата с настройка full frames uncompressed. Пробвах с avi с кодек mpeg4 и не само че изходния файл стана по-лек, но и нямах проблем с рендването. Изчистете си хисторито като за начало (в случай че някъде се е натрупало такова) - на всички обекти, БЕЗ РОБОТА! Иначе ще ви замине рига :-) Успех!