Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
techmaniac avatar techmaniac 133 Точки

Ако искате може да ползвате Brackets , доста добра и интуитивна среда за разработване на HTML и CSS :) Генерира готов код , както искате (не целия , но таг по таг), и същевремено не чак толкова готов , понеже трябва да го понаписваш сам.Аз ви препоръчвам да си пишете с Notepad++ , защото уменията ви ще станат доста по-добри , когато пишете целия код на ръка. Може също така да ползвате Visual Studio както и WebStorm :) 

3
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

Готов template за html на notepad++ доколкото знам няма, но все пак може да се разровиш в нета. Няма да се учудя ако някой все пак е измислил plugin за по-добро писане на HTML на тоя editor. За по-бързо и качествено кодене зависи какво ползваш. Ако държиш да ползваш Notepad++ малко ще ти е кофти в началото докато понаучил таговете но после пък ще ти е доста по-лесно. На други едитори можеш например да направиш това "ul>li*8" което при tab ще ти генерира ul с 8 li елемента.

0
ttitto avatar ttitto 1154 Точки

Ползването на толкова първичен текстови редактор си е чист мазохизъм. Не виждам защо трябва някой да си го причинява и да помни неща, които може и да не помни. Сигурен съм, че и фирмите няма да оставят техни служители да си губят времето с писане на HTML в notepad.

Пробвал съм и Brackets, и Sublime Text 3. Инсталирах от любопитство и Webstorm с груповия лиценз, но за мен най-добрият избор си остана Visual Studio в комбинация с Web essentials, Emmet и Ticr. Предимствата са толкова много, че дори не мога да ги изброя. Пробвай и няма да искаш да видиш notepad.

P.S. Ticr е добавка за Chrome, която позволява разработваната веб страница да се обновява автоматично след съхраняване на промените по кода, а останалите две са разширения за VS

2
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Notepad != Notepad++

0
ttitto avatar ttitto 1154 Точки

Да различни са. Нотепад не става за нищо, а Нотепад++ става за бърз преглед на код :). И двете не стават за продуктивно писане.

1
ZvetanIG avatar ZvetanIG 917 Точки

Следния механизъм за бързо писане на HTML работи при някои среди, като WebStorm, Visual Studio и  Sublime Text.

Пишете 

table>tr*2>td*2 

натискате Tab и горният ред се превръща в

    <table>
        <tr>
            <td></td>
            <td></td>
        </tr>
        <tr>
            <td></td>
            <td></td>
        </tr>
    </table>

Работи за всякакви тагове.
5
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

С notepad++ можеш да вадиш този код, ако си инсталираш emmet plugin-a. След това пишеш в началото ! , натискаш клавишната комбинация за допълване и си чук :). Други плъгини за Notepad++, които помагат за писане на html са Explorer и Tidy2, инсталираш ги от Plugin Manager-a в самия Notepad++.

Аз лично си промених и клавишните комбинации да са ми по-удобни(тук внимавай, че доста лесно се получава припокриване и неочаквани ефекти). В tidy2 конфигурацията за форматиране на текста трябва да се добави  един ред (tidy-mark: no), за да не ти слага едни глупости. С тия плъгини Notepad++ си става доста мощен HTML редактор.

0