Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
vanmx avatar vanmx 4 Точки

Стаж за начинаещ програмист без опит ?

Здравейте,

Искам да задам следния въпрос. За един човек, който е минал няколко различни курса по програмиране и е завършил КСТ в университет, знае всички основни неща свързани с програмиране и ооп, който решава училищните и университетски задачки и курсови работи без проблем, би ли било нагло и неудачно да си търси платен стаж в някаква фирма за някакво скромно заплащане ? Става дума да се научи там на място, да види как стават нещата в реална среда, да се пречка на колегите и да черпи акъл от тях и ако може да прави някакви прости неща срещу нещо от рода на 500-600лв да речем. Някой знае ли дали има такива фирми, приемащи такива хора и практикуващи по тоя начин ?

Тагове:
4
Работа
Nick1R1 avatar Nick1R1 115 Точки

Какви скилове имаш, горе долу като технологии?? Естествено, като за стажант ниво говорим? Имам нещо в предвид, за това те питам. :)

0
vanmx avatar vanmx 4 Точки

Скиловете са ми на нивото  на университетските курсове по програмиране и ооп. Познавам C# и C++ и с двата езика съм правил сума ти му конзолни програмки и някакви прости неща като калкулатор. Нямам някакви големи неща които бих определил като проекти.  Както казах нямам опит, но имам мерак да придобия такъв :)

0
13/10/2016 15:47:51
vondoom avatar vondoom 0 Точки

Аз също търся стажове за хора с начални познания по C#. Има ли такива в София? Имам бакалавърска степен по английска филология и магистратура по КСТ.

0
fiherLuci avatar fiherLuci 225 Точки

Като някой, който също търси стаж ми е интересно какъв е този закон ?

0
val4o89 avatar val4o89 240 Точки

Ето тук е цитирано следното за стажовете: "Размерът на възнаграждението се определя по преценка на работодателя за съответната длъжност, но то не може да е по-малко от определената минимална работна заплата за страната."

0
krach avatar krach 65 Точки

Здравей, от половин година вече работя като Junior, преди това изкарах няколко платени курса, няколко към софт уни (онлайн формат), преди това се занимавах със системна администрация. Ако имаш намерения да работиш на пълен работен ден тази сума е подигравателно малко. Всеки сам си определя цената но ако се замислиш чистачка за 4 часа взима ако не повече, то поне същите пари. Според мен се цели по - на високо и не се подценявай. Минах през доста интервюта, като на едно място ми предлагаха да карам 3-4 месеца пробно за 200-400 лв след, което по думите на интервюиращия между една и две години нещо като обучение примерно на 600-800-900 лв, след което си задължен определен срок от време (според това колко време са те обучавали) да бачкаш за тях иначе им дължиш неустойка. Което като теглиш черата си вързан 3-4 години за някви дето е спорно като качество знания и изобщо все.

Като съвет, който ми беше дал един от рекрутерите, разработи си някакъв  проект който да е по - голям. Ако може да включиш повечето технологии които владееш. Така като отидеш на интервю ще има по какво да говориш, защото иначе се луташ или пък по - зле те те лутат.

Регистрирай се в гитХъб или др подобно, където може да покажеш твои неща които си писал. (това по съвет от един от курсовете).

1
13/10/2016 16:59:59
moholovka avatar moholovka 169 Точки

За човек, който знае всички онсовни неща свързани с програмиране и ооп трябва да си търсиш работа като Junior. Ако все пак държиш на стаж, имай предвид, че стажове за програмисти вървят около 800лв, но предвид пазара на труда пробвай като Junior.

1
VictoriaTsvetanova avatar VictoriaTsvetanova 20 Точки

На JavaScript освен, че трябва на ниво ООП, какви технологии са необходими, за работа (питам понеже на различни места искат различни технологии)?

0
13/01/2017 14:15:53
alexvirt avatar alexvirt 0 Точки

А за къде в кой град става въпрос. За София незнам чух от приятел за Бургас се търсят стажанти доста. Можеш да опиташ тук там. Пробвай се в Бургас реклама или уеб студио

0