Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
Fornt.Improve1 avatar Fornt.Improve1 2 Точки

Visual Studio Code ще бъде ли достатъчен?

Добър ден,

 Олекотеният вариант предоставян от Microsoft,  наречен Visual Studio Code (code.visualstudio.com ) ще свърши ли работа за този конкретен курс (Основи на програмирането за ученици - октомври 2016) или ще трябва да инсталирам някоя от другите посочени среди за разработка?

Благодаря за вниманието!

0
Programming Basics
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5296 Точки
Best Answer

VS Code не е Visual Studio, а текстов редактор за програмисти и не е точно среда за C# разработка, макар и да може да се ползва за това с малко настройки и заиграване.

Препоръчванм VS Community. За стари машини: SharpDevelop или MonoDevelop.

Наков

0
12/11/2017 06:06:08
Pilgrimage avatar Pilgrimage 515 Точки

По-добре си сложи Visual Studio 2015 Community Edition.

Това е пълноценна среда за разработка и по-добре да свикваш с нея и да я разучаваш.

2
jivako000 avatar jivako000 296 Точки

Здравей! Както Pilgrimage спомена, е хубаво да си сложиш Visual Studio 2015 Community тъй като е доста обогатена от към възможности в сравнение с Visual Studio Code! Също така още в първата или втора лекция ще бъде обяснено какво IDE е препоръчително да използвате за целите на курса!

Успех ти желая! smiley

0
dmaknev avatar dmaknev 46 Точки

За жалост, в момента не разполагам с хардуер, който да поддържа "обогатената" им версия... Та за по-бедните да питам и аз, кой е най-лекият компилатор, който можем да ползваме все пак...

П.П. В момента съм принуден да ползвам уебсимулации на компилатори и вече съм пробвал доста, но така и не намерих с пълна функционалност... Но то и няма как да го направят... За това нещо което да поддържа поне конзолния режим предполагам като за начало ще е достатъчно...

П.П.П. Подчертавам, трябва ми само компилатора! Никакви други "обогатявания"! Благодаря за разбирането ;)

0
inktech.n.kikov avatar inktech.n.kikov 42 Точки

какъв е хардуерът на машината ?

0
Fornt.Improve1 avatar Fornt.Improve1 2 Точки

Докато търсех алтернатива за себе си, в моя конкретен случай за друга ОС попаднах на това:

http://alternativeto.net/software/visual-studio/?platform=linux

Ако не става въпрос за Linux, вероятно списъкът ще е на тази страница:

http://alternativeto.net/software/visual-studio/

Дано някое от тези ти свърши работа!

 

0
dmaknev avatar dmaknev 46 Точки

По-старичка е машинката от самия език може би или поне от актуалната му версия със сигурност... : ]

http://valid.x86.fr/7pytqg

Максимално осакатен съм от всякъде... Всъщност подходяща дистрибуция на Linux+MonoDevelop предполагам значително ще ме улесни, но за жалост при XP върху диск 4ГБ съм възпрепятствам да пробвам каквото и да било, та ще трябва първо да го пробвам някъде и да ми хареса достатъчно много повече от VS(което не ми харесва между другото, но все пак всичко е по-добре от онлайн компилаторите...), че да реша да се измъча с Linux, тъй като ще ми е за сефте... ;)

П.П. За задачи изискващи по-къс код и където не се налага да копипействам, всъщност ми е по-удобно да си пиша домашните например чрез едно друго умряло смартфонче... Което поне не лагва така зверски... Но то и вероятно е значително по-мощено от тази антика, която е може би първия нетбук въобще и предвид че поддръжката на XP отдавна е спряна има и редица други усложнения, като единствената причина да го ползвам въобще, е факта че все пак мога да му вържа нормална клавиатура и мишка, а на телефона не... И че там няма мултитаскинг в пълният му смисъл е другото което ме дразни, иначе щях да съм минал на таблет вече...

П.П.П. Ако някой се чуди защо, телефон и таблет са ми по-достъпни от лаптоп... Ами просто защото винаги мога да прецакам някой мобилен оператор да си взема някакво такова устройство без пари и да го плащам когато си искам.(И не бих бил гузен, понеже те всъщност си го заслужават...) Или да се разходя до някоя заложна и съвсем без пари да си взема нещо... Докато с лаптопите нещата не стоят точно така... А с компютър+монитор пък съвсем...

0
dimitur_botev avatar dimitur_botev 112 Точки

Visual Studio Code не е среда за разработка а текстов едитор. Друг  е въпроса,че Microsoft имат идея да може да се модифицира за да се пише на него C# под Linux и Мac , обаче това е тема за друг разговор. Свали си Visual Studio,ако имаш хардуерен проблем свали си по-стара версия - и 2010 ще стане. 

0
dakata avatar dakata 26 Точки

Може да използваш #develop (http://www.icsharpcode.net/opensource/sd/) но ... за предпочитане е Visual Studio 2010, има и онлайн компилатори но не ти препоръчвам да си губиш времето с тях.

0
xzq70r4 avatar xzq70r4 1 Точки

По  принцип ще ти свърши работа за началният курс,даже и за  по напред. Само за десктоп приложенията ще имаш ядове. Недостатък е, че ще ти показват на Visual Studio, как се правят нещата, кое къде се намира и тн и ще ти е малко по - трудно. Но ако трябва да си слагаш моно девелопер, sharp developer или пък Visual Studio 2010 според мен се пробвай с Visual Studio Code. Трябва да си инсталираш .Net Core https://www.microsoft.com/net/core за твоята операциона система. В тази тема съм писал как се прави конзолно приложение с Visual Code https://softuni.bg/forum/10089/monodevelop-za-mac-os-instalaciya#comment-39828

1
17/10/2016 21:16:35
Fornt.Improve1 avatar Fornt.Improve1 2 Точки

Благодаря! Това определено е най-полезният отговор до този момент.

0
xzq70r4 avatar xzq70r4 1 Точки

Само да допълня, че трябва да видиш дали C# extension https://github.com/OmniSharp/omnisharp-vscode подържа  твоята операционна система. Преди малко го пробвах на Ubuntu 16.10, но крашна и нямах intellisense, понеже тази версия на Ubuntu не се подържа. Преди като бях на 16.04 и не се подържаше използвах това да го излъжа http://zablo.net/blog/post/run-and-debug-asp-net-core-rc2-ubuntu-16-04  . Предполагам, че и сега може да стане по този начин.

0
18/10/2016 21:34:58
AllComm avatar AllComm 0 Точки

Толкова философстване - не бива.
Щом човекът пита той знае алтернативитв и ненарочно пита точно това.
В момента съм на курс, на който има хора със старичък хардуер, но с мерак за учене, които не могат да практикуват в реално време заради недостатъчна мощност на машинката си.
Аз самият се убедих, че Вижуал Студио е софтуер гладен за памет, и разбрах, че със Студио Код тази бариера може да се прескочи.
Единственото, което ми пречи е, че МОНО приложението не си харесва ъпдейтнатата версия.....

Затова харесвам отговора на XZQ70R4 - точен, без увъртане и годен за акламации

0
martinyakimov25 avatar martinyakimov25 42 Точки

Здравей,

Ако нямаш възможност поне за MS VS 2010, ти препоръчвам C Sharp Studio. Мисля, че в една лекция го бяха споменали.

Успех!

0
Fornt.Improve1 avatar Fornt.Improve1 2 Точки

Благодаря! И това е ценен съвет.

Просто от любопитство, изпробвал ли си го? Или някой когото познаваш?

0
martinyakimov25 avatar martinyakimov25 42 Точки

Аз лично използвам само VS 2013 / VS Code (ама не за C#), не съм го изпробвал, но съм чувал, че е добра алтернатива на VS-то и както казах горе го казаха в първата лекция на някой Programming Basics.

Offtopic: Видях, че и ти си от Programming Basics за ученици, онлайн или присъствено си?

0
msmilkoff avatar msmilkoff 341 Точки

Ако ти тръгне xamarin studio, ползвай него. Поне си е IDE, дори има Roslyn 6 code completion. (демек имаш интелисенс за C#6). Пак е на Microsoft, open source е и има за цел cross-platform mobile development, но за курса ще ти свърши работа. Не намерих системни изисквания , но би трябвало да е доста по-леко от VS. Върви под Mac и Windows

0
18/10/2016 10:13:21
vancho avatar vancho 430 Точки

JetBrains в момента разработват C# клиент наречен Rider. Аз съм го тествал под линукс и работи чудесно, въпреки че в момента е в фаза на разраборка и няма официална версия. Има версия и за Windows. Единственият недостатък е че е още тестова версия и през определен период трябва да теглиш новата разработка. На мен лично ми хареса даже повече от VS-то на MS.

Поздрави.

-3
Fornt.Improve1 avatar Fornt.Improve1 2 Точки

Благодаря!

Определено си заслужава вниманието, вероятно на малко по-късен етап.

0
inktech.n.kikov avatar inktech.n.kikov 42 Точки

Ако има читаво IDe и може да се подкара на линукс - може да си дръпнеш Linux Mint Mate или XFCE и да се пробваш да го подкараш.Ако видиш зор с инсталацията сме насреща :)

-1
18/10/2016 16:31:53