Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
dilqnatini avatar dilqnatini 1 Точки

Критерии за прием?

Как се отсяват избраните кандидати от неподходящите и всички кандидатствали ли взима? Ако аз никога не съм се занимавала с компютри а искам, това място подходящо ли е или трябват други курсове преди това?

 

Moderator edit: Позволих си да ти редактирам целия въпрос, понеже не беше просто обичаен спам. Обаче да знаеш, че има правила в този форум и едно от тях е следното:

"1. Пишете само на кирилица (освен при употреба на термини или чужд език). Изключение правят само въпросите, които са заданени на английски език".

Моля, спазвайте ги!

0
Въпроси за SoftUni
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

Доколкото знам се отсяват на критерии как си си подготвил/а CV и cover letter-а. Ако си се постарал/а ще си проличи. Целта е да покажеш мотивацията си и че си сериозен/на по отношение на намеренията си.
За да започнеш не се изисква някакво компютърно образование или предишен опит в програмирането, но трябва да имаш поне базови компютърни познания.

 

0
dilqnatini avatar dilqnatini 1 Точки

Ами аз не писах cover letter и cv, защото не беше задължително.Ами сега не мога да го поправя или да кандидатствам пак. Какво да правя, да чакам само ли?

0
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

По принцип можеш да си правиш само регистрация без да пращаш CV и cover letter и явно е позволено и да кандидатстваш без да ги пратиш. Но за да те одобрят се иска да пратиш тези неща. Все пак трябва по някакъв начин да си отсяват хората ;) Ако си кандидатствала вече без да пращаш CV и cover не ти ли дава да се върниш и наново да кандидатстваш? Ако е така ще ти препоръчам да им пишеш на емайла да ти махнат кандидатурата за да е пуснеш наново с необходимите неща.

0
dilqnatini avatar dilqnatini 1 Точки

Пише ми, че вече съм кандидатствала и не ми позволялва поправка или наново.Сега ще пиша на email.Мерси. :)

0
dilqnatini avatar dilqnatini 1 Точки

Благодаря.Извинявам се. :)

0
Karlie avatar Karlie 438 Точки

Също така имай предвид, че "базови компютърни познания" е много разтегливо понятие. За мен точно това е главната трудност при обучението. Имам чувството, че от курсистите се очаква да знаят какво е XML, да са работили с Линукс и да са инсталирали Windows. Аз не съм правила нищо от гореописаното и определено се МЪЧА да ги науча тези неща, ама съм доникъде, добре, че мъжът ми  работи в IT сферата и ми помага като закъсам. Иначе за това, което се ПРЕПОДАВА в софтуни (досега), тоест - писането на код, не ти трябва нищо друго освен схватливост и интернет. Е, и английски език.

0
HPetrov avatar HPetrov 822 Точки

Не бих казал, че чак такива работи да се изискват. По скоро ако ти се наложи да знаеш как да си намериш информацията :) Това е едно от най-важните неща, които трябва да се научи човек - да може да търси решение на проблема си без значение от естеството. Пък и винаги си има първи път за всичко, стига да не те е страх да опиташ :P

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Защото да боравиш с компютъра без да се замисляш е първата стъпка към това да пишеш код с лекота, без странични фактори като това, че ти трябва .NET Framework за да компилираш C# да те спират.

2
Karlie avatar Karlie 438 Точки

Royal, съгласна съм на 100%. Затова и се старая да се ограмотявам по въпроса. Но човека иска информация за това какво се иска, съответно - информирам го, не се оплаквам :)

0