[Homework] C# Basics - Problem {18}** Nine-Digit Magic Numbers
Здравейте, имам проблем с 18 зада, ако има желаещи да ми е разеснят ще съм ви благодарен. Задачите от изпита трябва ли да присъстват в домашното, което изпращаме.
Здравейте, имам проблем с 18 зада, ако има желаещи да ми е разеснят ще съм ви благодарен. Задачите от изпита трябва ли да присъстват в домашното, което изпращаме.
Не е задължително да са в домашното. Те са за допълнително упражнение. Иначе я реших, но май съм прехвърлил минимума памет.
Здравей,
В ТАЗИ ТЕМА съм решил Exam problems от домашното. Добавил съм и коментари, за да е по-ясно какво правя. Конкретно с тази задача подходът (моят) е следният:
въртиш първите три цифри в 3 цикъла или направо един цикъл от 111 до 777 като проверяваш дали даденото число има цифра различна от необходимите. След това следващите тройки се образуват като към първото число, което си получил от цикъла, добавиш стойността diff, за да получиш втория set, а след това същата операция само, че с втория set. Накрая правиш нужните проверки и при необходимост печаташ на конзолата.
ТУК също съм обяснил операцията.