Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
angels82 avatar angels82 32 Точки

PHP Web Development специалност

Здравейте,

Искам да помоля за повече информация относно модула, който стартира през 01/2017. Виждам, че в PHP специалността това е единствения модул по PHP (другите са Web Basics и JS Core). И двата предмета, които се изучават в модула, са наименувани ...Basics. Това означава ли, че се изучават само basics на езика, след които е необходимо да се вземат някакви допълнителни курсове за допълване на квалификацията по PHP? В началото на JS Core модула програмата беше представена, че има 2 модула по PHP(PHP Fundamentals и PHP Web). Сега само един модул ли е останал?

Поздрави

Тагове:
1
PHP Web
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5296 Точки
Best Answer

PHP Web модулът ще съдържа 2 курса:

  • Основи на PHP уеб разработката - ще се изучава самият език PHP (данни, конструкции за управление, цикли, масиви, асоциативни масиви, стрингове, рег. изрази, обекти, класове, ...) + работа с уеб на начално ниво: обработка на HTML форми с PHP, работа със сесии, връзка с MySQL и изграждане на прости CRUD приложения.
  • PHP MVC frameworks - ще се учи изграждането на по-сериозни уеб приложения чрез MVC framework, най-вроятно Symfony - MVC frameworks, controllers, views, models, ORM in PHP, forms, validation, CRUD operations, AJAX, ...

Реално ще се учи нещо много подобно на модулите C# Fundamentals (C# Advanced + C# OOP) + C# Web (Web Development Basics + ASP.NET MVC), но с езика PHP и малко по-накратко. Целта се да се подготвят PHP Web Developers за реална работа в ИТ фирма като junior PHP web developer. Включват се задълбочено изучаване на езика PHP, сървърните уеб технологии и MVC парадигната, заедно с добре утвърден PHP MVC framework.

Недоразумението идва от факта, че към декември 2016 г. все още няма публикувани учебни програми zа въпросните два PHP модула, което е пропуск от страна на СофтУни. Януари 2017 г. ще публикуваме детайлно описание на двата PHP учебни модула заедно с подробни учебни програми. Извиняваме се за недостатъчната информация.

Наков

0
25/12/2016 17:40:45
bedamusa avatar bedamusa 8 Точки

Мен също ме вълнува това нещо.

0
Wencii avatar Wencii 90 Точки

На една лекция бяха казали, че са вместили PHP Fundamentals и PHP Web в един модул(сегашния PHP Fundamentals), защото нещата са се препокривали или нещо такова.

0
angels82 avatar angels82 32 Точки

Благодаря, но все пак малко ме притеснява че всички предмети са basics

0
bedamusa avatar bedamusa 8 Точки

Аз не виждам нищо за ООП до колкото ми изписва има само 2 модула - Начален на PHP и начален на Web PHP да разбирам ли, че няма да има нищо повече и ще се набляга на Java и C#? Силно се надявах да е стуктурирано по този начин http://prnt.sc/d8zsmr както си и беше.

0
18/11/2016 21:55:51
kosyo.85 avatar kosyo.85 10 Точки

И мен ме интересува темата. Може ли някой от СофтУни да даде повече информация?

0
ViPeRsA avatar ViPeRsA 189 Точки

ъпппппппппппппппппппппп

0
plamen911 avatar plamen911 80 Точки

Ако в PHP курса не е предвидено изучаване на някой от enterprise frameworks, като например Laravel, Symfony или Zend, тогава самата специалност олеква много и не може по никакъв начин да се сравнява с изучаваното в Java или CSharp направленията. Моля отговорниците за учебния план да помислят сериозно по въпроса.

1
Petar_Belberov avatar Petar_Belberov 42 Точки

Аз питам абсолютно същото?!

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

Здравейте,

В единия курс ще се учи фундамента на PHP - синтаксис, специфики, ООП, сесии и бази данни. А във втората част от модула ще се учи MVC и в частност framework-а Symfony.

Поздрави,

Иван

0
Petar_Belberov avatar Petar_Belberov 42 Точки

Предполагам, че точките от тази специалност няма да ни стигнат да завършване, тъй като курсовете в пхп модула са много по-малко от останалите специалности. Какво следва тогава?!

0
morski77 avatar morski77 136 Точки

Ако не ти достигат кредити,винаги може да изкараш такива от отворени курсове или модули от основната програма.

0
Petar_Belberov avatar Petar_Belberov 42 Точки

Променили са кредитите на 80 за пхп модула, това е нововъведение, преди беше както за c# и java по 150.

0
SZahariev avatar SZahariev 4 Точки

Аз имам един въпрос, който е малко по-различен. Може ли да изкараме php професията, да започнем работа и след това да продължим да учим java или c# с цел преквалификация например? Добра идея ли е това и ще подпомогне ли кариерното  ни развитие като software engineer?

0
Thedi avatar Thedi 200 Точки

Здравей Szahariev,

Аз избрах този вариант преди няколко месеца когато трябваше да избирам по кой път да тръгна. Прегледах внимателно програмата и избрах да мина през PHP > JS > Да започна работа и с това да не спирам образованието и да мина през C#.
Тази опция ни помага да трупа стаж през времето което е нужно да изкараме C# модула и така 1-2 години ние ще работим и ще учим и след като завършим C# лесно може да почнем да си търсим работа като C# developers и също така да кажем, че имаме 2 години опит като Web Developers. За много от фирмите не е от голямо значение на какъв език си писал до момента.
Ако смяташ, че ще можеш да се справяш с работа и обучение аз лично не виждам никаква причина това не може да се случи.
В PHP има ООП което не е на нивото на C#, но има много от нещата и реално ако си минал PHP ще ти е по лесно да изкараш C#.

2
SZahariev avatar SZahariev 4 Точки

Благодаря за изчерпателния отговор!

0