Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Резултати от изпит Programming Fundamentals Януари 2017 и възможни продължения

Здравейте,

Може би сте забелязали, че от половин час насам вече има резултати от изпита по Programming Fundamentals, който се състоя на 26ти февруари т.г.

Има няколко неща, които искам да спомена по този повод, част от тях като заключения, друга част като насоки към вас.

На първо място резултатите са много добри, както може би се забелязва и от Judge класацията. Не малко хора са успели да решат всички задачи, доста хора имат повече от половината задачи решени и почти никой няма по-малко от една решена задача. Поздравления за всички!

Забелязах, че имаше въпроси както тук, така и по имейл, на място или във фейсбук групата свързани с това колко са минималните точки за взет изпит (3.00). Краткият отговор е 100 точки. Но искам по този въпрос да поговорим малко повече.

Като за начало - никога не гонете и не се задоволявайте с минимума. В момента, в който се попитате дори себе си колко е нужно просто за да "изкласите", обричате своето образование от тук нататък.

Programming Fundamentals е курс, както подсказва името му, полагащ основите (фундамента) на програмирането и гравитиращите около него принципи - логическо мислене, дисциплина, умения за решаване на проблеми. Без усвояване на много добро ниво на тази материя, човек впускащ се в дебрите на програмирането (технологиите) ще изпитва огромни затруднения и по всяка вероятност няма да се справя на задоволително ниво.

В този ред на мисли, поздравления за хората, които успяха да вземат изпита с 6ци, 5ци та дори и 4.50. Вашата следваща стъпка са Софтуерните технологии, както може би вече разбрахте от вчерашната лекция :)

За съжаление не всеки има възможността да усвои материала и да разбере този фундамент за такова време. Затова имаме и група, в която нещата се развиват с по-бавен темп и с повече упражнения - Programming Fundamentals - Extended. Препоръчвам на всички хора, чиято оценка за курса е под 4.50 да се свържат с фронт-офиса (телефон, email, на място...) и да поискат да бъдат преместени в тази група, за да могат да попълнят пропуските, които са се установили преминавайки по-интензивния вариант на курса.

Знам, че нямате търпение да се сблъскате с "истинското програмиране", но просто там нещата има голям шанс драматично да се объркат, ако основите не бъдат поставени. В случай, че се чудите какви са ви възможностите, ако се преместите в разширения вариант на курса, то те са няколко:

    1. Изкарвате разширената група и после презаписвате същия модул (на половин цена), за да изкарате наново интензивната и софтуерни технологии, преди да запишете професионален модул (това е най-препоръчителния вариант, но и забавя нещата с 4 месеца)

         1.1. Докато чакате да започнат софтуерните технологии, може да запишете някой отворен курс по избор. Много често заедно с Programming Fundamentals паралелно върви и курс по HTML & CSS, който е също така и част от основната програма и далеч не е излишен

    2. Изкарвате разширената група и се записвате за професионален модул, а в по-късен етап от обучението си, се връщате към Софтуерните Технологии и държите изпит (нещо като поправка, тъй като сте били в модула вече)

    3. Записвате разширената група, по някое време придобивате увереност, че може да се справите и с проекта в Софтуерни Технологии и се записвате за изпит (чрез свързване с фронт-офиса отново), изкарвате го и така след записването на професионален модул няма нужда да се връщате назад. (това е доста Hardcore и не го препоръчваме)

Информацията с вашите възможности ще получите и на електронните си пощи.

 

Желая ви успех и попътен вятър!

Иван

 

6
Programming Fundamentals
cybera avatar cybera 1 Точки

Ще има ли поправителен изпит за Programming Fundamentals и ако има кога ще е той? Ще се заплаща ли явяването на него?

0
vanmx avatar vanmx 4 Точки

И на мен ме интересува как седи въпроса за поправителния изпит. Къде трябва да бъде обявена датата за поправителния изпит? (ако ще има такъв)

0
dhtveso avatar dhtveso 3 Точки

Поправителният изпит ще бъде на редовната дата на екстендет групата. 20 лева ще се заплаща поне на нас така ни обясниха

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Точно така. Ще има и още един поправителен, на който могат да ходят хора и от двете групи на 9ти май. Може да го видите в График Зали от профила :-)

0
07/03/2017 12:15:16