Проблем при компилация с Visual Studio 2012
Здравейте,
От ивестно време имам проблем при компилацията на код.
Изглежда, че Visual Studio заключва файловете на проекта по време на екзекуция, което е нормално и разбираемо, но след това не ги отключва (може и да не ползвам правилните думи, моля да ме извините) и при повторен опит да пусна програмата през дебъгера ми дава 10 грешки с текст:
"Could not copy "obj/Debug/ProjectName.exe" to "bin/Debug/ProjectName.exe".
От StackOverflow и други източници научих, че следния код добавен в Pre-build events на проекта би трябвало да реши проблема:
if exist "$(TargetPath).locked" del "$(TargetPath).locked"
if exist "$(TargetPath)" if not exist "$(TargetPath).locked" move "$(TargetPath)" "$(TargetPath).locked"
Е да, ама не. Каквото и да опитвах, и да правих, все същото.
Изключително досадно е при дебъгване, защото най-често се налага да промениш само една променлива или в случай, че си изпуснал някоя скоба, да се върнеш и да я сложиш, а после VS ти казва "опитах 10 пъти да копирам това в онова и не успях, а да, всеки retry костваше 1000ms".
Ако някой се е сблъсквал с този проблем и е намерил решение, моля да го сподели.
Точно така, случва се и тогава, но при мен проблемът е че се случва дори когато спра програмата, независимо дали ще затворя конзолата или ще я спра през дебъгера.
Процесът ConsoleApplication.vschost си стои в таскмениджъра, а като му дам End Process или End Process Tree просто се появява отново след няколко секунди.
Пробвал съм да давам Clean Solution и да ребилдвам програмата, но рядко сработва.
UPDATE: Свалих и VS 2013, update-нах уиндоуса до Service Pack 1, но нищо не бачка...
JAVA IT IS