Професионална програма
Loading...
+ Нов въпрос
krisystef avatar krisystef 0 Точки

Инсталация на Docker

Видях, че Docker Toolbox е .exe файл и пак предоставя  engin-a на Docker. Питането ми е, кое е по-добре - Docker ToolBox или виртуална машина с Линукс и от там си го правя ? И ако трябва да минавам през виртуалка има ли по-специална дистрибуция на Линкус която ще работи по-добре от останалите или е до лично предпочитание ?

Тагове:
0
Deep Learning 14/05/2017 21:33:13
kidroca avatar kidroca 117 Точки

Ето какво е мнението на developer-и от docker: https://docs.docker.com/machine/get-started/#prerequisite-information


With the advent of Docker for Mac and Docker for Windows as replacements for Docker Toolbox, we recommend that you use these for your primary Docker workflows. You can use these applications to run Docker natively on your local system without using Docker Machine at all. 

Docker for Windows заменя Docker Toolbox и препоръчват да ползваш него ако се чудиш между двата. 

Проблема при windows е че когато инсталираш Docker for Windows ти казва че трябва да използваш hyper-v, което не е съвместимо със VirtualBox, защото за VirtualBox трябва да е изключено. Не знам дали има вариянт да се ползват без hyperv, примерно когато се създава машина да се ползва driver virtrtualbox вместо hyperv, но не съм го пробвал 

Ако не ползваш VirtualBox, не би трябвало да има проблем, дори и да го ползваш не е такъв проблем, но иска restart за да включиш/изключиш hyperv

В общи линии linux-a е по - скоро лично предпочитание, може да си спестиш setup-a на виртуална машина като ползваш готовото приложение за windows.

0
jbojilova avatar jbojilova 2 Точки

Ползвай/инсталирай си спокойно Docker for Windows, ако си на Windows машина, работи добре директо на Windows, не ти трябва Linux VM (Docker Toolbox е старото). Но го run-вай с Linux containers, работи по-добре така.

0