Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Присъствена vs Онлайн форма на обучение? Струва ли си наистина цената за присъствена форма?

Изгледах отново дискусията от "Career start @ SoftUni" (предполагам достъп до видеото имат само записаните студенти в СофтУни) и си задавам въпросът - какъв е смисълът и реалните привилегии от това човек да се пребори да учи присътвено?
Освен, че такъв човек, който е записан присъствено, трябва лично да ходи в залата, за да му се признаят точките за присъствие, също така трябва да плаща и повече от двойна такса на семестър (онлайн обучението е 150 лв, а  присъственото към момента е 390 лв.).


Съотвено искам да ви попитам и вас - какви ползи виждате от обучението си присъствено? Защо избрахте именно него, а не по-евтината онлайн форма?

8
Въпроси за SoftUni
dani_ddd avatar dani_ddd 82 Точки

WTF ?! Някой пробвал ли е да си търси работа през jobs-a? Както каза Наков, трябва да миришеш като пор или да не можеш да завъртиш един цикъл, за да не можеш да си намериш работа поне за 700 лева. Аз лично си намерих такава за точно една седмица търсене, при положение, че нямах абсолютно никакъв опит, завършил съм езикова гимназия и право. Не знам що за човек трябва да си, за да бъде евентуалното предлагане на работа чрез университета да ти бъде водещия стимул, за да се запишеш присъствено. Никой ли не си дава сметка, че ако те харесат фирмите партньори на Софтуни, то ще те харесат и ще те наемат и на свободния пазар...

6
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Еми, 'начи сичко е ток и жица и няма какво да го мислим повече - минаваме есента на "по-тънкия" план от 150 кинта и сме пей сърце :D

Иначе сериозно: тооо, ако така завъртим разговора и аз мога да кажа - WTF, има хора, които плащат 390 лв само и само за да седят в една зала да се видят там с колегите и да си полафят, ама не го правя нали ? Темата на дискусията е от друго естество... Може да се каже, че просто се борим за студентските си привилегии, макар че "борба" е много силна дума... По-скоро искаме да се информираме какви привилегии имаме, и дали въобще имаме такива, за съответната сума която плащаме... Чакаме си културно отговора от СофтУни... Ако, кажат "пичуеее, кви привилегии, кви пет лева, нещо не сте разбрали" -  ок, няма ядове, просто да си знаем, за да можем да си направим сметката и толкова... кой от къде е и всеки по задачите си...

4
KirilR avatar KirilR 20 Точки

Това вярно ли Наков го е казал за пора и цикъла - laughing?

По темата - общо взето така е, ако си добър няма проблем, ще си намериш работа дали през Софуни или не през тях, ще си намериш фирма да те вземе.
Предполагам, че идеята на Софтуни и Наков за присъственото обучение е била, че на присъствено можеш да питаш индивидулани въпроси, да коментираш със сериозни програмисти и т.н, т.е в паузите между лекциите да получиш допълнително ценно обучение.

0
dani_ddd avatar dani_ddd 82 Точки

На презентацията Наков каза, че някакъв колега отишъл на интервю и мирешел толкова ужасно, че на интервюиращите им се насълзявали очите и след това му се оплакали.

0
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки

Мога само да потвърдя мнението на един колега няколко поста по-нагоре, а именно: онлайн съм само защото не мога да съм присъствено... За всички които мрънкат, мога само да кажа: Хора не знаете за какво става на въпрос, не знаете какво означава присъствено, не знаете как да го използвате, не знаете какви предимства ви дава... да и няма да ви кажа... защото тук забелязвам много от лошите белези на нашето общество!!! На всички вас които мрънкате мога да дам само един съвет, който е дирижиран от вашите представи за нещата: Запишете онлайн!!! Които от вас разберат разликата ще са късметлии - другите да не се чудят защо обучението е още "по-незадоволително" и "кратко" и да не почнат да мрънкат как са давали по не знам си колко пари и не са им идвали в къщи да им пускат видеата и да им разясняват задачите или пък да псуват съотборниците от екипните че не ползвали фейсбук... Айде със здраве, и мен вече ме хваща срам да чета такива мнения -знаете вече как е, ако искате сменявайте училището ако искате правете и по-голями глупости но се засрамете от това което в момента вършите, а съм сигурен че не го и осъзнавате............

6
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

"За всички които мрънкат, мога само да кажа: Хора не знаете за какво става на въпрос, не знаете какво означава присъствено, не знаете как да го използвате, не знаете какви предимства ви дава... да и няма да ви кажа... защото тук забелязвам много от лошите белези на нашето общество!!!"

 

Ще посочиш ли къде точно някой мрънка за нещо? Съответно наясно ли си семантичното значение на думата "мрънкам"? Дали знаем или не за какво става НА въпрос е отделна тема - всеки си бяга в неговата си пътека... И кои лоши белези на нашето общество виждаш в тази съвсем културна дискусия тук? Че някой се е осмелил да попита нещо в правилния раздел от форума ли? И това е обидно така ли? Хейтърско, е човек да зададе въпрос, така ли? Обидно е да попитаме от чисто информативна гледна точка, защо нещо се е сменило, така ли? Или може би именно това е друг проблем на нашето БГ общество - разни неща се променят в живота ни и никой не пита защо?

Никой не е тръгнал на революция или да обижда! Форумът е направен с цел въпроси и обратна връзка и всеки има право да попита каквото сметне за нужно, стига да е съобразено със съответните правила.

"Айде със здраве, и мен вече ме хваща срам да чета такива мнения"

Къде някой е изказал мнение за нещо? Наясно ли си със семантичното значение на думата "мнение"?

Изобщо някой чете ли внимателно, мислили ли наистина преди да напише нещо? Или всичко се върши машинално, импулсивно... използват се заучени клишета...Хейт? Обиди? Драми? Срамота?

Аз лично нямам повече въпроси и коментари по тази тема. Това е и последния ми пост в нея, тъй като в хода ни дискусията просто се отчаях... Аз лично за себе си намерих "отговорите" на въпросите си...

Ако СофтУни прецени за нужно - нека да отговаря на въпросите ни. Който се интересува от темата нека ги и прочете.


И точка    .

5
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки

Сигурен съм че Наков ще ти отговори най-добре на въпроса ти. Чудя се само защо като си присъствено не си го попитал лично него или някой от екипа - мисля си че щеше да получиш правилния отговор :). След това ако някой беше задал същия въпрос като твоя (няма значение онлайн или присъствено) можеше да му отговориш най-добре и правилно! Желая ти успехи в начинанията.

 

Само да добавя ;) : мрънкам - мърморя, бърборя, брътвя, смутолевям, мъркам, говоря под носа си, мънкам, недоволствувам, негодувам, оплаквам се.

 

Това е от мен - няма какво да добавя вече по темата.

-1
techmaniac avatar techmaniac 133 Точки

С риск и аз да бъда нападнат ще добавя едно малко коментарче. Ако Наков или някой от екипа отговори тук ( в форума) ще го видят всички и няма да го има стария проблем ,познат още като "развален телефон".Знаете как се получва , Наков казал на оня , оня предал на втория , третия неразбрал , казал на шестия .. и така нататък... Ако има адекватен отговор от Екипа ... тук му е мястото , според мен :) 

Поздрави.

4
tsonchev avatar tsonchev 38 Точки

Пичове, работа има за всички. Спорът е излишен. 

Всичко, което става се взима. Дори хора, които никъде не са записали, но си разбират от работата се взимат и се заплащат на равно с останалите. От вас се изисква да учите, независимо дали в залата или вкъщи. Успехите ще дойдат сами. .

5
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Абе тука 90% от отговорите са - "работа можеш да си намериш и без университета", "ти на това ли разчиташ" и т.н.

Абе, пичове, аз мога и сам да си режа гланцови блокчета, но ако сте ми обещали, че всяка сутрин на тези, които са ви платили 10 лв ще дадете червено гланцово блокче, а на тези които са платили 35 лв - жълто гланцово блокче, и ви платя 35 лв. ще си чакам ЖЪЛТОТО ГЛАНЦОВО БЛОКЧЕ всяка сутрин, без значение дали мога да си го намеря сам от някъде за без пари. Платил съм ви на вас 35 лв за ЖЪЛТО ГЛАНЦОВО БЛОКЧЕ и си го искам, не ме интересуват другите начини за постигане на същото. И ако в един момент почнете да раздавате жълти гланцови блокчета - и на тези, които са платили 10 лв и на тези които са платили 35 лв - аз ще дойда и ще ви питам що така стана та не вечеряхме. Пак не ме интересува, че мога всяка сутрин вкъщи сам да си режа жълти блокчета - искам като ваш клиент да ми обясните защо услугата ЖЪЛТО ГЛАНЦОВО БЛОКЧЕ, се дава еднакво и на тези за 10лв и на тези за 35лв. и има ли смисъл да ви плащам 35лв. или мога да мина на тарифата от 10 лв. и ще получавам същата услуга?

Ба'си, как може някой да пита "има ли смисъл от това да съм онлайн, като привилегиите, които посочихте се оказа, че всъщност не са привилегии само за онлайн студентите" и вие да отговорите с "ми ти така или иначе може да си намериш работа в джобса" ?!

13
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

От името на всички, които се интересуваха от темата и дискусията по поставените въпроси, благодаря на Наков за отговора!
Може ли някой от модераторите да го сложи като best answer, тъй като на мен не ми дава такава опция  :)

1
Hristo_Penchev avatar Hristo_Penchev 389 Точки

Колеги, наистина не разбирам - ако смятате, че вече не е изгодно да си присъствено, защо не се преместите онлайн? Претенциите ви имат известно основание, но едва ли е толкова трудно да се реши въпросът. Аз лично ще запиша присъствено, понеже смятам, че пряката комуникация с колеги ще ми помогне да усвоя по-добре материала.

0
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Ами, гори-долу, това беше и предметът на цялата дълга дискусия - човек да е информиран, да е наясно какво става, именно за да може правилно да направи своя избор... Изводът от дискусията, след коментарът на Наков е, че когато от СофтУни измислят нова "привилегия" или услуга, съответно и ще я съобщят каква е тя.  Така чрез нея те ще могат да обогати плана за присъствените си студенти, така че този план наистина да си заслужава по-високата такса и да бъде аткрактивен за студентите (клиентите)... Когато има яснота, съответно всеки ще може да си прецени спрямо себе си кой точно план повече го удовлетворява и съответно да пристъпи към плащането на семестъра си.
Така че "въпросът" вече е решен!

0
dimitarstoyanov90 avatar dimitarstoyanov90 164 Точки

  Разбира се, че е така. По принцип и аз бях в размисли дали да се преместя онлайн (чисто финансови), но реших, че на този етап като тепърва стартиращ в тази сфера ще ми е необходим и социалния контакт с други колеги от Softuni, който в действителност до дата днес ми помага доста, тъй като в процес на комуникация малко или много научавам някои тънкости в този бранш (от колеги с по - голям опит, както и социален такъв). За човек без опит е от голямо значение присъствената форма (поне за мен е така). Както колегата по - нагоре спомена -> когато се преместите в онлайн форма на обучение, тогава ще разберете какви са минусите. Разбира се манталитетът на хората може би подбужда това желание винаги да "хейтва" нещо, което не разбира или от което не е "намазал". Така че, аз направих своя избор, реших да отделям по 240 лева повече на семестър (независимо от скромния ми бюджет), но да имам привилегията да съм сред хора, с които споделям една и съща пътека. Това също така действа малко или много стимулиращо, но разбира се, хората, за които социалният контакт не е от значение, според мен, имат нещо сбъркано, или просто не могат да се възползват максимално от него и наистина да го разберат. Но разбита се всеки си има право на мнение и поради тази причина реших и аз да се включа в тази нашумяла тема, въпреки, че от C# Basics насам, почти не бях писал. Айде весело на всички и ша се видим на PHP' то :)

1
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.