Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Присъствена vs Онлайн форма на обучение? Струва ли си наистина цената за присъствена форма?

Изгледах отново дискусията от "Career start @ SoftUni" (предполагам достъп до видеото имат само записаните студенти в СофтУни) и си задавам въпросът - какъв е смисълът и реалните привилегии от това човек да се пребори да учи присътвено?
Освен, че такъв човек, който е записан присъствено, трябва лично да ходи в залата, за да му се признаят точките за присъствие, също така трябва да плаща и повече от двойна такса на семестър (онлайн обучението е 150 лв, а  присъственото към момента е 390 лв.).


Съотвено искам да ви попитам и вас - какви ползи виждате от обучението си присъствено? Защо избрахте именно него, а не по-евтината онлайн форма?

8
Въпроси за SoftUni
Matrix avatar Matrix 1092 Точки
Best Answer

Виждам че въпросът ми, който е зададен към вас (и съответно индиректно към СофтУни) има нужда от малко доуточнения:

Тук има публикуван ценоразпиз на т.нар. "планове", като ясно е обозначено кой какво точно включва като услуга и съответно е калкулирано колко точно струва.  Конкретно искам да ви обърна внимание на услугите "има достъп до работодатели и интервюта за работа" и "има достъп на студентски стажове в български фирми", в случай че те не са ви направили впечатление. И така клиентът си избира своята услуга (в случая учебен план), която иска да закупи на базата на личните си предпочитания и нужди. Нормални пазарни отношения, които се преподават на ниво първи курс в УНСС, нищо сложно.

Съответно всеки един от нас, в ролята си на клиент, студент и т.н. е видял този ценоразпиз и е преценил дали да даде 150 или 490 (в случая 390) български лева. Съответно някой от вас споделят, че мотивът им да изберат платената форма е защото се чувстват по-мотивирани когато са сред общност от хора, или пък защото има кой да попитат за проблема си, други пък споделят, че причината за изборът им е бил т.нар. "социален аспект" на услагата (да има такъв и е той също е отбелязан в ценоразписа - "има право да присъства на живо на учебните занятия за нивото, в което е записан"), която им позволява да завързват нови приятелства, да общуват в свободното си време с нови хора и т.н.

В случая, постът ми по-скоро засяга хората, които при избора си на учебен план [което право на избор между другото, пак напомням, че принципно се води като привилегия, за която се пребориха на входните изпити с не малка конкуренция т.е. този избор не е достъпен за всеки студентът/клиентът, който просто има желанието да заплати по-скъпата услуга] решаващи са били именно услогите "има достъп до работодатели и интервюта за работа" и "има достъп на студентски стажове в български фирми"

Т.е. в ценоразписа изришно е посочено, че човек след като си заслужи правото да заплати плана "Студент присъствено обучение", той да получи услугата, която също се явява вид привилегия, да се ползва с "достъп до работодатели и интервюта за работа", за сметка на участниците в другите планове (онлайн и наблюдател)...


След като се проведе дискусията от "Career start @ SoftUni"  става ясно, че тази услуга/привилегия едва ли не вече не съществува...Ок, тяхно право си е да вземат такова решение. Това, че има хора, които са направили своя избор за учебен план на базата на тази услуга и са заплатили вече съответната сума го оставяме на страна... Или поне аз лично в частност съм склонен да го направя, дето се вика 240 лв къде ли не отишли (например само на морето тоя уикенд не искам да се сещам кви пари пръснахме по кръчмите :D )

 

В резултат на това решение обаче, се поражда и тази тема, в която от една страна се пита индиректно СофтУни: а какви тогава привилегии или специални услуги смятате да предложите на свойте клиенти, след като смятате тези да отпаднат? Защото такива трябва да има, тъй като разликата в сумите за съответните пакети не е малка (150 лв. и 490 лв.), а услугата "присъства на живо на учебните занятия" не смятам че сама по-себе си е оправдана и достатъчна и би удовлетворила всички... Ако ли не смятат да добавят нови услуги, съответно за следващия семестър това да се знае и хората да могат да си преценят вече наново кой точно план им отговаря най-много на нуждите и вкусовете.

Важен П.П. Искам да допълня, че делението на "онлайн" и "присъствени" студенти за работодателите няма абсолютно никакво значение. В очите на работодателя има "можещи" и "не можещи"! Дрему му на него дали студентът си е научил в къщи на бюрото или се е подпирал на бюрото в залата с още 200 човека! Стига сте се отнасяли към онлайн хората, като едва ли не втора ръка , и постоянно сте се съмнявали в тяхната мотивация и сериозност към учебните занятия!!!

12
Ob1To avatar Ob1To 10 Точки

Благодаря ти ,че ми спести да пиша и да обяснявам на останалите какво точно съм имал предвид и аз !
Подкрепям те на 100% и се надявам на адекватен отговор от управата на университета защото в личното ми запитване бях леко казано отбит с нещо от рода на "ами ще се запознаеш с много хора и може да питаш въпроси след лекциите" - ами благодаря де ,но все пак съм платил за други привилегии ... 

4
Matrix avatar Matrix 1092 Точки
Адекватен отговор по такъв сериозен въпрос, несъмнено ще се получи в скоро време. Дотога предлагам на всички да се успокоят, да четат внимателно и да спазват добрия тон! :)
3
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5294 Точки

В последния месец направихме около 20 срещи с работодатели и продължаваме всеки ден. Работодателите поискаха да имат достъп до всички студенти в СофтУни, независимо дали са онлайн или присъствено. Тях ги интересуват най-вече резултатите и уменията на кандидатите. Това наложи промяна, която не беше планирана: да включим всички студенти на СофтУни в обявите за работа. И това води до конфликт с първоначално обявените планове. Търсим решение на този въпрос и ще ви пишем по-късно какво е то.

13
Ob1To avatar Ob1To 10 Точки

Точно пишех email към университета в който засягам твоите въпроси на 90%. Изгледах видео-то преди 10 мин. и наистина се чудя при положение ,че беше казано и все още седи дори във формата за плановете, че онлайн студентите няма да имат достъп до стажове в бг фирми , а това ми беше може би най-големият стимул да се запиша присъствено пред онлайн, вече се чудя каква аджеба ми е файдата да давам двойно и отгоре повече пари и да трябва да идвам присъствено за да си взимам точките от присъствията . Ако може някой от ръководството да отговори какви остават привилегийте за нас ? Повече от половината колеги които се запознахме следват моята логика и не знам при такова положение кой би останал септември месец в присъствена форма .

3
Hristo_Penchev avatar Hristo_Penchev 389 Точки

Ами мен ме стимулира най-вече това, че уреждат работа на присъствените студенти. Също така и възможността да питаш, да получаваш индивидуални консултации, да комуникираш с колегите си и т.н. А и идеята за стаж в САЩ, колкото и малки да са шансовете, все пак ги има и много ми допада.

0
Ob1To avatar Ob1To 10 Точки

Колега ... явно не си гледал видео-то относно кариерен старт, защото тогава нямаше да напишеш 1-вото и последното изречение :) Наков каза в това видео ,че онлайн студентите ще имат същите достъпи до работа и стажове както и присъствените. Общо взето и това е целта на дискусията.

1
a_rusenov avatar a_rusenov 1103 Точки
Наков каза, че няма да ограничават онлайн студентите за БОРСАТА, но пък си зависи изцяло от работодателя дали няма да предпочете присъствен пред онлайн. За САЩ нищо не е казвал.
0
koleto_pz avatar koleto_pz 28 Точки

Ob1To  Би ли дал линк кое е това видео ?

0
Yulia avatar Yulia 1346 Точки

Аз избрах присъствена форма на обучение само заради средата / атмосферата / хората. Изключително ме радва факта, че познавам вече голяма част от колегите - и те са супер яките хора. За краткото време тук създадох и някои ценни приятелства. Идвам на лекции не заради преподаваният материал, а да се видя с тези хора. Това е. Ако мога да помогна на някой за някоя задача и да порешаваме заедно - супер. Иначе самите лекции почти никога не слушам - предпочитам да си гледам видеата от Телерик - там поне не хейтят преподаваният материал... Даже съм по-скоро навита да нямаме лекции изобщо, а само упражнения и уъркшопи.

14
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Моята основна мотивация беше, че имам опит с онлайн курсове и никога не съм успявал да се стегна и да довърша някой. Идеята да си седя вкъщи и сам да си уча, когато искам да си пускам лекциите и да не ми се налага да пътувам ми допада по принцип, но изпитвам сериозни съмнения дали ще постигна нужните резултати. В предишни опити не бях успявал, например в Coursera.

От финансова гледна точка - по-скъпо е да си присъствено, но пък имаш възможност ако си силно мотивиран да се обучаваш безплатно и евентуално да работиш в СофтУни срещу заплащане. Едва ли става дума за кой знае какво заплащане, но е по-добре от нищо, а една година без източник на доходи не е никак малко. 

Но всичко зависи от това как ще тръгнат нещата като реално започна да се обучавам. C# Basics го взех почти само с подготовка вкъщи. Вървях напред с материала и спрях да ходя на лекции, просто защото да отделям 4+ часа и 1-2 часа път, за да слушам нещо, което вече знам, не ми беше никак необходимо. Т.е. дотук обучението ми в СофтУни върви доста по-добре от останалите онлайн курсове, които съм карал (а аз дефакто съм си онлайн при положение, че не ходех на лекциите). 

Лошото е че няма почти никаква яснота относно критериите за стипендиантите, това, което живо ме вълнува, именно заради финансовата част - какви са шансовете ти например ако нямаш макс на изпита, или каква е вероятността да се случи обратното - да имаш 500/500 на приемния и въпреки това да не те одобрят за стипендия.

Ако не бъда приет със стипендия, вероятно ще мина онлайн по някое време. Защото цената на това обучение не е само тия 480 лв. (само за първия випуск е 390, при нас е повече). Цената е също наема за квартира, разходите за консумативи, храна, транспорт до университета. Да не говорим за пропуснатите заплати през тази една година - аз примерно ако съм взимал 1000 лв. заплата и съм напуснал, за да се обучавам, еми ето ти над 10 бона алтернативна цена (в теорията се нарича opportunity cost, но така и не съм видял кой знае колко добър превод). 

Така че в заключение - цената на обучението е доста сериозна и е много отвъд тези 150 или 480 лв на ниво. Според мен наистина трябва да се помисли върху въпроса дали присъствените студенти получават достатъчно "облаги" предвид жертвите, които доста хора правят и да не се стигне дотам масово да има прехвърляне от присъствена в онлайн форма, влачене на изпити, за да могат хората да си научат материала с нормално за тях темпо и т.н.

1
mihayloff14 avatar mihayloff14 824 Точки

Аз само искам да коментирам частта относно неяснотата за приемане на стипендианти. Най-вероятно ще избират стипендиантите измежду тези, които са взели изпита с макс точки или имат повече точки следствие от други бонуси (домашни, проверки, форум). За предния випуск се канеха на интервю в университета около 30 човека и от тях избраха 25 (може и да бъркам точните цифри )и това беше основния начин да се изберат "по-мотивираните". Предполагам, че интервютата за нашия випуск ще се проведат след изпитите през август месец. smile

0
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Ок, а дотогава все пак трябва да се запишеш и да си внесеш таксата. След това връщат ли ти я, как стават нещата?

Неяснотата в случая идва от факта, че много хора изкараха 500 точки на изпита. 36 човека са от двата изпита на 25-ти (доста над 10%, толкова пише в сайта, че се канят за стипендия), другия месец също ще има хора с 500. Т.е. от 36 + x души ако махнем тези, които ще се запишат онлайн, и някакви хора (ако има такива), които не са предавали и проверявали домашни, излиза, че на интервю може да поканят същия брой хора, които са поканили от предния випуск. Предния випуск имаше много повече кандидати, т.е. ако вярваме на 10-те процента, този път доста по-малко хора трябва да одобрят за стипендия. А ако трябва да чакаме и следващите, за да разберем дори дали имат намерение да ни интервюират, това е още месец без ясен отговор - имам ли шанс изобщо или не. Важно е, защото искам да си планирам финансите в следващите месеци и едни 500 лв. повече или по-малко не са нещо, което мога да пренебрегна ей така. 

Както и да е, каквото и да стане си продължавам обучението, дали присъствено, дали онлайн. По-важно ми е да се концентрирам върху ученето, така че стига съм мелил с тия стипендии...

0
mihayloff14 avatar mihayloff14 824 Точки

Сега като се замисля, си прав че искат да плащаме след като излезе класирането. Явно може и по-рано да се състоят интервюта. На изпита говорих с един от асистентите и се оказа, че и те нямат (или тогава нямаха) ясна представа как ще станат нещата със стипендиантите. Явно ще се наложи да почакаме известно време и да очакваме да се свържат с нас рано или късно.

0
DNNdrago avatar DNNdrago 145 Точки

Ако мислите ви са само за тия пари, които сте дали, явно наистина сте направили грешка с избора на профил на обучение ... Ако ходенето до залата е само за 5те точки, също ... 

 

Имало е подобни теми и преди, тогава споменах за себе си, че единствената причина да съм онлайн е че не мога да бъда присъствено. Създаването на контакти и намирането на точната среда е нещо много важно, а когато имаш възможност да се събираш с хора, които имат подобни цели и разбирания, дори няма какво да се сравнява. Коментарът на @Yulia  е достатъчно точен.

 

Това, което наблюдавам е че след всеки изминат изпит, съдя по темите с впечатления от изпитите, хейтърската вълна става все по-голямо. Голямото мрънкане не е спряло вече 3ти ден, това е тотална загуба на време. Тая излишна енергия можеше да се вложи в нещо доста по-продуктивно и полезно ...  

10
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

А какъв би бил коментарът ти, когато си отделяш от парите, за да заплатиш цената на дадена услуга (която услуга принципно се води привилегия, за която дори си се и преборил с реална конкуренция на специални изпити), а в последствие разбираш, че тя реално спира да се предлага?

2
Ob1To avatar Ob1To 10 Точки

Ако конкретизираш мен (понеже само аз съм се изказал по-негативно) това са ми 1-вите коментари писани във форума и нямат нищо общо с този изпит на който всъщност изкарах най-добрият си резултат до момента от както съм в унито. След като първоначално бяха посочени дадени привилегий и недостатъци и в последствие управата е решила да промени нещата мисля ,че точно сега е момента за тези коментари. Разбирам ,че сте много праведни и ... парите и конкуренцията и бля бля не ви интересуват (+-чета за което) , но лично аз мисля за бъдеща работа и дадена фирма дали ще ме предпочете измежду 300 присъствени или 800+ хора (с онлайнърите(това са примерни цифри)) ме интересува това нещо и за това коментирам.

0
DNNdrago avatar DNNdrago 145 Точки

@Ob1To, не, това беше по-скоро към тази тема, нищо лично.

 

Никъде не съм чул, че услугата стаж за присъствени студенти спира да се предлага. Това, че някой ще може да кандидатсва за дадена работа не означава, че ще бъде назначен. Всичко е в ръцете на работодателя, а той най-вероятно ще избере по-кадърния. Както и най-вероятно позициите, които биха се предлагали в дадена фирма чрез системата на СофтУни, в случай, че са активни само за присъствените, едва ли ще са специално открити за тях и никой друг да не може да кандидатства по друг канал за тях.

 

Имам някакъв спомен, че в началото това, което имаха като привилегия присъствените беше възможност за стипендията, както и за стажове в САЩ, но не и за възможност за работа тук, естествено може и да бъркам, извинете ме ако е така.

0
slavek avatar slavek 51 Точки

Човек е по сериозен когато му бръкнат в джоба. В случая парите са дадени доброволно но чисто психологически резултата е същия. 

P.S. Не казвам, че ни ограбват. Точно обратното.

От друга страна по мен си съдя е, че като посещавам лекциите се мотивирам повече. Друго си е когато някой от асистентите седне до теб и ти покаже различна гледна точка на това което те е мъчило седмица или няколко дена или няколко часа. 

3
ttitto avatar ttitto 1153 Точки

Не разбирам само защо ви е яд, че Наков може да намери работа на повече хора от записалите се 200 човека присъствено или там колкото са.

Срам ме е да чета форума вече! Все някой мрънка за нещо, а за JS курса имам проверени две (2) домашни с коментари от по един ред, които не показват по никакъв начин, че домашното ми е дори отворено. 

Вършете си работата както трябва и недейте се занимава с глупости. Никой не ви е натиснал врата с вилата и да ви кара да се записвате присъствено.

6
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Абе ти се шегуваш, явно?! Много обичам да давам примери с нещо, през което съм минал, не само щото съм самовлюбен, ами и защото ако давам пример с нещо, през което не съм минал - ще е жалко.

Та работих в сферата на онлайн браузър игрите. Те се водят уж безплатни. Но дадени неща, могат да се закупят с пари, например да съкратиш времето на нещо двойно. И това сме го обяснили предварително - "Който не си плаща - това ще го чака 24 часа, който си плаща - 12 часа". И днес да речем са си платили 1000 човека от 10 000 играещи. Утре решаваме тази услуга да я направим без пари 12 часа, и да манем платения и вариант. И тук хората се разпискват - "ние защо си платихме, след като ако бяхме изчакали 1 ден, и ние щяхме да го правим за 12 часа това". НЯМА КАК АЗ НА ТЕЗИ ХОРА ДА ИМ КАЖА - "никой не ви е натискал с вилата да си плащате". Несериозно е. Ще ги изгони като наши клиенти и ще ни създаде лоша репутация за бъдещите клиенти. За това, като направим някакъв такъв кофти ход - а не сме го правили еднократно, се опитваме да компенсираме подходящо хората, които са си платили. Защото те очакват наистина, след обещанието - който си плати ще е 2 пъти по-напред, да са 2 пъти по-напред, а дефакто не са.

И ако подходът ти е такъв - ще останеш занаятчия. Ако съм работодател, освен код мънки, друго не бих направил от теб. Не бих ти дал възможността да контактуваш с клиенти или да правиш сделки с тях, защото в 1вия момент, в който се издъним или сменим фирмената политика, ще почнеш да им обясняваш, че никой не ги е карал да са наши клиенти.

8
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

"Не разбирам само защо ви е яд, че Наков може да намери работа на повече хора от записалите се 200 човека присъствено или там колкото са."

 

Защото Наков изришно спомена няколко пъти на срещата, че не гарантира, че за 200-те човека присъствено ще се гарантира работно място или опит да се достигне до такова... Тука изключая сценария в който, присъствения студент просто не става за тая работа или яко се дъни на изпитите, и тотално доказва че не става. И пък като за капак накрая и грамотно не може и CV-то и портфолиото да си подготви... И вече пък като за тотален капак няма елеменатрна култура и идея как да се държи и говори на интервю за работа... За такави хора е ясно, че не Наков, ами ако ще самия Папата да се захване - не може да им помогне....

 

Т.е. фирмите пускат ограничени места, до които става ясно че само хората с топ резултати от присъствените студенти ще имат съответно най-голям шанс. Което е нормално и справедливо!!! След това следват останалите по веригата... Нямам нищо против, ако човек който е онлайн и е по-можещ и знаещ от някой който е присъствено, да има шанс да се пребори за интервю... По-скоро става дума за това, че се обявяват някакви услуги като привилегия, до която имат достъп хората, които имат най-високи резултати на входен изпит и съответно са готови да заплатят съответната сума, пък в последствие се оказва, че тази привилегия не е достъпна само за тях, ами и за хората, които са се разделили с много по-малка сума...

 

Нищо драматично и обидно и хейтърско няма в цялата дискусия...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! И недейте да драматизирате и да я изкарвате като такава!!!! Просто съм човек, който си търси нова работа и се интересувам от услугата "има достъп до работодатели и интервюта за работа" и "има достъп на студентски стажове в български фирми"... При положение, че се очертава да мога да имам достъп до нея и като заплатя само 150 лв, няма нищо против, нито ми пречи на мен нещо, даже напротив - ще съм доволен, че ще си икономисам тези 240 лв и ще мога да си ги вложа в нещо друго (и без тва съединителя на колата е за смяна) :) Сори, но не ме устройва да плащам 390 лв, само и само защото мога да присъствам на живо в залата. Не че не бих искал, но просто трябва да ходя на бачкане и така или иначе, ми е голяма мъка да идвам. Лекциите си ги гледам на скорост 1,5 вкъщи, а нови запознаства и контакти също не ми липстват, покрай отборните проекти, които никога не пропускам, успях да се запозная със страхотни хора ;)

8
mihayloff14 avatar mihayloff14 824 Точки

Аз лично мисля, че подобна привилегия като "допускане до интервю с фирми" няма. Дори и да не ти уредят от университета интервю, нищо не те спира да кандидатстваш сам за такова. Да вземем за пример Телерик. В прословутата статистика относно завършилите там се споменава, че 95% от тях си намират работа. Намират работа, а не им е осигурено интервю или нещо подобно. Така че цялата тази история относно среща с фирмите и т.н. е малко като разтягане на локум. Дори да си онлайн, никой не те спира да кандидатстваш сам за работа, а оферти за работа има. Не е тайна, че има огромен дефицит от специалисти в ИТ индустрията.  

От принципна гледна точка, съм съгласен, че все пак това е една от услугите предлагана на присъствените студенти, а не на тези, които са онлайн. Формална или не, услуга си е и най-вероятно е оказало влияние на много хора, когато са вземали решение дали да са онлайн или присъствено. Затова смятам, че цялата тази история е леко некоректна.

7
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

По-скоро уреждане. Няколко колеги работят във фирма партньор на университета, по препоръка и предложение на СофтУни, а не защото са отишли и са кандидатствали. Сещаш ли се - като HR агенция. Никой не спира хората сами да кандидатстват, но HR агенциите набират сила с доста бърза скорост. И привилегията, която предоставят е несравима с това сам да търсиш.

10
mihayloff14 avatar mihayloff14 824 Точки

Хм, имаш право.

2
ttitto avatar ttitto 1153 Точки

Зад тезата, че някой си е купил услуга, а в последствие се оказва, че тази услуга ще се предложи и на друг може да се скрие само един страхливец, който го е страх от конкуренцията. 

Както каза колегата по-горе: никой не е казал, че за присъствени няма да има достъп до работодатели. Софтуни си отстоява първоначалната позиция и си изпълнява ангажиментите към присъствените студенти, които е поел. Като сте толкова кадърни и опитни, ами какво толкова ви е страх?!

И точно защото "делението на "онлайн" и "присъствени" студенти за работодателите няма абсолютно никакво значение." най-нормалното нещо е всички да имат достъп до работодатели. Вие представяте ли си идва един работодател, намира студент, който му е 99% профила, който му трябва и Наков му казва: "Абе сори, ама този ми е платил само 150 лв на семестър и не мога да ти го дам. Ще избереш ей там оня дето се е бръкнал повече в джоба." Смешно, нали!

Айде, със здраве!

1
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Гле'й с'а, Тито, не става дума за страх... Става дума за икономика, финанси... Мойте финанси ;) Не виждам защо да плащам 390 при положение, че мога платя само 150 и да получа същото, което ми трябва... Сори, но парите си ги изкарвам с бая труд и не ми е безразлично как ги харча... 240 кинта са си 240 кинта, ако мога да си ги спестя и да получа същото - защо да не го направя? Защо да плащам повече? Заради едната диплома? Ми който си няма и иска да я покаже някъде - да си я търси. Сори коригирам се - дипломата е достъпна и за онлайн студентите ("има право на дипломи, сертификати и грамоти"), така че който иска за същите 150 кинта може и за нея да се бори... Заради присъствие в залата, защото ми липсва мотивация и не мога да се концентрирам в къщи? Сори, но не съм от тези хора.

"Както каза колегата по-горе: никой не е казал, че за присъствени няма да има достъп до работодатели."

"най-нормалното нещо е всички да имат достъп до работодатели."

Напротив, на сайта ясно си го пише - че тази "опция" е само за присъствените, не за онлайн... И това беше причината, когато си избирах плана за обучение да платя по-високата сума - за да имам дотъп и до тези интервюта... Тука не става дума за това кой го е страх от конкуренция и кой не е...

Става дума за това, че ако СофтУни не е в състояние вече да ми предложи услуги или други привилегии, които да оправдаят инвестираната от мен сума  от 390 лв за семестриална такса, просто ще се откажа и ще си премина за 150 кинта онлайн и толкова... Няма нито страх, нито драма... Просто елементарно управление на финансите и бюджета! Съответно задавам въпросът от мое име и от хората, които също ги интересува  ;)

От мен също с пожелание за здраве!

11
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Тито, имай предвид, че СофтУни освен, че предоставя достъп до информация в случая, че дадена фирма прояви интерес, също така и предлага свои студенти, както вече споменах - няколко колеги започнаха работа във фирма партньор, по препоръка на софтуни. Така, че смятам за напълно нормално да има услуга, която те поставя в pool-а с възможности да те препоръчат.

Ако съдя по изказването ти, явно ти парите за нищо ги нямаш. Или поне не за средство за размяна. Ако не ги ползваш, за да ги размениш за нещо, а ги ползваш като хартия, на която си водиш бележки, то би ли ми дал моля те 4 хартийки с Алеко Константинов, за да си платя следващия семестър, ако живот и здраве ме приемат? Демек да почна и аз да си водя малко записки :)

Мерси, със здраве.

6
micev avatar micev 59 Точки

Гле'й с'а, Matrix .Тъй като много почна да хейтваш, няма как да не взема отношение по темата, тъй като малко или много ме засяга. За ваша информация съм онлайн обучение. Виждам че финансите много те интересуват ще ти кажа следното.

Проучих малко профилата ти и видях че си минал през Телерик, живееш в София което си е голямо предимство(от където и да го погледнеш), работил си в сферата на IT.

Обясни на човек който прохожда в програмирането, как някой като теб който е изкарал 325 точки на входен изпит по С# и след това е показал следните резултати:
Java - 60т.
JavaScript-80т.
има претенции към някого и нещо?


Точно тук ти доказваш, че така безценните ти вложени средства са отишли на вятъра. Независимо дали ще допуснат онлайнерите на интервюта или не, ти трудно ще намериш място там.
Така че, като за обобщение ще кажа, намери грешките в себе си преди да ги търсиш в другите.


P.S спри да хейтваш, защото това ще породи разцепление!!!

8
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.